Ворог за добу 57 разів атакував прикордоння Чернігівщини, Сумщини та Харківщини

Ворог за добу 57 разів атакував прикордоння Чернігівщини, Сумщини та Харківщини

Укрінформ
Російські війська за минулу добу 57 разів атакували з різних видів озброєння прикордонні території Чернігівської, Сумської та Харківської областей, загалом зафіксовані 284 вибухи.

Про це оперативне командування "Північ" повідомило у Фейсбуці, передає Укрінформ. 

У Чернігівській області під ворожим вогнем опинилися сім населених пунктів Семенівської, Сновської й Новгород-Сіверської громад, а саме: Леонівка, Олександрівка, Клюси, Єліне, Хрінівка, Ясна Поляна та Грем’яч.

Попередньо встановлено, що загарбники застосували міномети 120- й 82-міліметрового калібру, FPV-дрони, уламкові боєприпаси типу ВОГ та ствольну артилерію.

У Сумській області ворожих ударів зазнали 26 населених пунктів Сумського, Охтирського, Конотопського й Шосткинського районів.

Читайте також: Росіяни за добу обстріляли 22 населені пункти Херсонщини

Ідеться про Басівку, Запсілля, Грабовське, Володимирівку, Катеринівку, Будки, Яструбине, Степок, Писарівку, Перше Травня, Іскрисківщину, Ободи, Станичне, Дружбу, Пожню, Велику Писарівку, Попівку, Їздецьке, Лугівку, Бояро-Лежачі, Кам’янку, Вільну Слободу, Ходине, Соснівку, Дем’янівку й Велику Берізку.

Для ударів по регіону російська армія застосовувала, за попередніми даними, FPV-дрони, ствольну артилерію, різнокаліберні міномети, уламкові боєприпаси типу ВОГ і реактивні системи залпового вогню.

У Запсіллі внаслідок ворожого обстрілу пошкоджене приватне домоволодіння.

Читайте також: Ворог за добу атакував Запорізьку область 368 разів

Як повідомили у Сумській ОВА, вночі та вранці у четвер, 2 травня, російські загарбники здійснили шість обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумщини.

“Вночі та зранку росіяни здійснили 6 обстрілів прикордонних територій та населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 27 вибухів. Обстрілів зазнали Хотінська, Миропільська, Есманьська та Середино-Будська громади”, - ідеться у повідомленні.

По Миропільській громаді ворог бив з артилерії.

По Середино-Будській громаді зафіксований обстріл зі ствольної артилерії та міномета.

По Хотінській та Есманьській громаді російські війська здійснили мінометні обстріли.

Читайте також: Цього тижня фіксують спроби заходу ворожих ДРГ на Харківщині

У Харківській області російські війська вдарили по двох населених пунктах Богодухівського району – Тимофіївці й Відродженівському. Застосували, імовірно, міномети 82-міліметрового калібру.

Триває уточнення інформації про руйнування та постраждалих.

Як повідомив голова Харківської обласної державної адміністрації Олег Синєгубов, за минулу добу російська армія здійснила обстріли близько 17 населених пунктів.

За його словами, у Харкові внаслідок російського обстрілу, здійсненого вчора о 10:15 пошкоджень зазнали 14 житлових будинків.

Артилерійських та мінометних ударів ворога зазнали близько 17 населених пунктів, зокрема Синьківка, Степова Новоселівка, Котлярівка.

Під авіаційними обстрілами перебували Веселе, Харків, Вовчанськ, Синьківка, Петропавлівка, Подоли.

Читайте також: Війська РФ атакували КАБами Золочів на Харківщині, є загиблі та поранені

У Боровому ізюмського району внаслідок обстрілу пошкоджена господарча споруда та частково зруйнований житловий будинок. Постраждала 66-річна жінка.

У Лелюківці Куп'янського району Шевченківської тергромади внаслідок обстрілу були вибиті вікна та частково пошкоджені дахи будинків. Загинула 66-річна жінка.

У Липцях Харківського району внаслідок обстрілу горів дах будинку. Загинула 78-річна цивільна жінка.

Біля Глинського Ізюмського району на невідомому вибуховому пристрої підірвався трактор, постраждав 46-річний водій.

У Золочеві Богодухівського району внаслідок обстрілу авіабомбами пошкоджені адміністративні приміщення, будівля Ощадбанку, понад 20 автомобілів, а також знищено приватний будинок. Загинули двоє людей та тринадцять постраждали.

Читайте також: Кількість поранених унаслідок ворожого авіаудару по Золочеву зросла до 13

Як зазначив Синєгубов, за минулу добу українські війська на Куп’янському напрямку відбили 14 атак, зокрема у районах Петропавлівки, Іванівки, Кислівки, Котлярівки, Берестового, Копанки.

З окремих населених пунктів Богодухівського, Ізюмського та Харківського району евакуювали 111 дітей з родинами: із Золочівської громади - 15, з Борівської - 4, з Дергачівської - 62, з Липецької громади - 30, повідомив голова ОДА.

Упродовж доби на Харківщині зведені групи вибухотехніків провели розмінування 41,6 га території, знищили 486 вибухонебезпечних предметів.

Як повідомляв Укрінформ, російські війська з вечора до самого ранку атакували Нікопольський район Дніпропетровської області. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-