Конгрес США подвоїв бюджет на виробництво 155-міліметрових снарядів

Конгрес США подвоїв бюджет на виробництво 155-міліметрових снарядів

Укрінформ
Конгрес США подвоїв фінансування на закупівлю та виробництво 155-міліметрових артилерійських снарядів для збільшення запасів країни, виснажених поставками в Україну та в Ізраїль.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє агенція Reuters

"В армії США заявили, що Конгрес подвоїв до 6 млрд дол. свій запит на фінансування закупівлі та виготовлення 155-міліметрових артилерійських снарядів, щоб поповнити запаси, вичерпані через постачання в Україну, а тепер, ще й до Ізраїлю", - повідомив армійський чиновник.

Обсяги використання 155-міліметрових артилерійських снарядів різко зросли після початку повномаштабного вторгнення РФ в Україну у лютому 2022 року. Запаси країн Заходу для власної оборони виснажилися, оскільки вони постачали снаряди Україні, яка витрачає тисячі снарядів щодня.

Читайте також: Ракети, снаряди, бронетехніка: США виділили Україні оборонний пакет на $1 мільярд

При цьому 3,1 млрд дол. на закупівлю артилерійських снарядів та розширення виробництва вже включено в нещодавно підписаний законопроєкт про додаткові витрати у розмірі 95 млрд дол.

Як зазначається у повідомленні, США планують збільшити щомісячний обсяг виробництва 155-міліметрових артилерійських снарядів до 100 тис. одиниць до літа 2025 року.

Як повідомляв Укрінформ, Конгрес США ухвалив, а президент Джо Байден підписав закон щодо потреб національної безпеки Сполучених Штатів, який передбачає понад 60 млрд дол. підтримки України

Згодом Пентагон заявив про виділення пакета за президентськими повноваженнями на суму 1 млрд дол., а міністр оборони США Ллойд Остін оголосив про рекордно великий пакет на 6 млрд дол. за Ініціативою сприяння безпеці України (USAI). 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-