Зеленський відзначив 664 захисників України, 280 з них - посмертно

Зеленський відзначив 664 захисників України, 280 з них - посмертно

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський відзначив державними нагородами 664 військових Збройних сил України, а також нацгвардійців, поліцейських, прикордонників, рятувальників та представників ДБР і СБУ, 280 з них посмертно.

Відповідні укази №334/2024, 335/2024, 336/2024 та 337/2024 від 17 травня оприлюднені на сайті глави держави, передає Укрінформ

Серед нагороджених 284 військовослужбовці ЗСУ та 380 нацгвардійців, поліцейських, прикордонників, рятувальників та представників Державного бюро розслідувань і Служби безпеки України.

Згідно з документами оборонці нагороджені за особисту мужність і самовідданість, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, сумлінне та бездоганне служіння Українському народові.

А також за особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету й територіальної цілісності України та самовіддане виконання військового обов’язку.

Читайте також: Зеленський нагородив почесною відзнакою 47 ОМБр та присвоїв звання Герой України вісьмом воїнам

Зокрема захисники нагороджені орденами Богдана Хмельницького, “За мужність”, Данила Галицького та медалями “За військову службу Україні”, “За бездоганну службу”, “Захиснику Вітчизни” й “За врятоване життя”, а також відзнакою Президента України “Хрест бойових заслуг”.

Як повідомляв Укрінформ, у Харкові Зеленський зустрівся з бійцями 92-ї окремої штурмової бригади імені кошового отамана Івана Сірка та відзначив їх державними нагородами.

Фото: Офіс Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-