Представника Путіна у Криму заочно засудили до 13 років тюрми

Представника Путіна у Криму заочно засудили до 13 років тюрми

Укрінформ
Суд заочно засудив до 13 років позбавлення волі представника президента Російської Федерації у так званому «Кримському федеральному окрузі» Бєлавєнцева Олега Євгеновича.

Про це повідомив на сторінці у Facebook генпрокурор Юрій Луценко.

"До 13 років позбавлення волі заочно засуджено уповноваженого представника президента РФ у так званому «Кримському федеральному окрузі» Бєлавєнцева Олега Євгеновича, якого 18.03.2018 вироком Святошинського районного суду міста Києва визнано винним у вчиненні посягання на територіальну цілісність і недоторканість України, підбурювання до державної зради та веденні агресивної війни проти України", - зазначив Луценко.

Фото: Юрій Луценко/Фейсбук

Як додав генпрокурор, слідство встановило та довело у суді, що Бєлавєнцев у період лютого-березня 2014 року у змові з іншими представниками влади РФ на території Криму організовував вчинення російськими військовими у взаємодії з військовими козацькими товариствами дій, направлених на організацію окупації та подальшої анексії території півострова. Крім того, Бєлавєнцев підбурював українських військовослужбовців до вчинення державної зради.

Читайте також: Повернення Криму силою стало б військовою катастрофою - Волкер

Державне обвинувачення у даній справі представляли прокурори Військової прокуратури Руслан Кравченко, Айдин Худиєв та Ігор Німченко, повідомив генпрокурор.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-