Полоненого українського моряка Сороку прооперували в Москві

Полоненого українського моряка Сороку прооперували в Москві

Укрінформ
Військовополоненого моряка Сороку, пораненого під час захоплення Росією українських кораблів у Керченській протоці, прооперували в Москві, де він знаходиться в ув'язненні.

Про це повідомив його адвокат Сергій Бадамшин в Facebook.

"Пораненого військовополоненого Василя Сороку прооперували... Сподіваюся, руку буде врятовано, функції відновляться в повному обсязі, а Василь і всі моряки швидше повернуться додому", - написав Бадамшин.

За словами адвоката, відомості про операції підтверджує Ніна Карпачова (колишній уповноважений Верховної Ради України з прав людини - ред.), а також у лікарні, де оперували Сороку.

Як повідомляв Укрінформ, цивільні лікарі, які оглянули Василя Сороку в кінці лютого, діагностували у військовополоненого моряка розрив трьох сухожиль і нерва. До цього в тюремній лікарні його лікували уколами вітаміну B, що, природно, не допомагало, моряк страждав від болю і набряку руки нижче місця поранення.

Читайте також: ЄС посилить санкції, якщо Росія не поверне полонених моряків — Климпуш-Цинцадзе

25 листопада 2018 року російські прикордонники біля берегів Криму обстріляли і захопили три кораблі Військово-морських сил України - катера "Бердянськ", "Нікополь" і буксир "Яни Капу", які прямували з Одеси до Маріуполя, а також їх екіпажі. У полон потрапили 24 українцяі, трьох з них було поранено.

22 лютого адвокат Микола Полозов повідомив, у кожного з трьох поранених моряків досі залишаються осколки в тілі. У СІЗО "Лефортово" медчастини немає, є тільки лікар, який обслуговує ув'язнених.

Підконтрольні Росії "суди" в окупованому Криму заарештували всіх затриманих українських моряків за звинуваченням за ч. 3 ст. 322 Кримінального кодексу РФ (незаконний перетин кордону). У січні Лефортовський суд Москви продовжив арешт на три місяці. Зараз всі моряки знаходяться в СІЗО "Лефортово".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-