РФ підтвердила, що розміщені в Криму літаки здатні знищити будь-яку ціль в Європі

РФ підтвердила, що розміщені в Криму літаки здатні знищити будь-яку ціль в Європі

Укрінформ
Росія розмістила в анексованому Криму надзвукові літаки-бомбардувальники Ту-22М3, здатні вражати морські і наземні цілі на значній відстані від аеродромів базування керованими ракетами і авіаційними бомбами.

Про це повідомляє «Интерфакс» з посиланням на голову комітету Держдуми РФ з оборони Володимира Шаманова.

"Розміщені Ту-22М3 в Криму. Це літаки ракетоносної авіації, які проходять глибоку модернізацію і здатні своїм озброєнням знищити будь-яку ціль в Європі", - сказав Шаманов.

Напередодні глава комітету російської Ради Федерації з оборони та безпеки Віктор Бондарєв заявив, що Росія розгорнула в Криму оперативно-тактичні ракетні комплекси «Іскандер-М» і розмістила на півострові дальні бомбардувальники Ту-22М3.

Ту-22М3 - дальній надзвуковий ракетоносець-бомбардувальник. Призначений для ураження морських і наземних цілей на відстані до 2200 км від аеродромів базування керованими ракетами і авіаційними бомбами.

Читайте також: На кордоні стоять російські дивізії, готові до вторгнення — Порошенко

Літаки Ту-22М3 застосовувалися російськими військовими у військовій операції в Сирії. Ці бомбардувальники брали участь в бойових діях в Афганістані та обмежено - в так званій контртерористичній операції на Північному Кавказі і війні проти Грузії.

Резолюція Генеральної Асамблеї ООН, прийнята 17 грудня 2018 року у зв'язку з мілітаризацією окупованого Криму, Чорного і Азовського морів, закликає Росію вивести свої війська з території Криму і засуджує зростаючу російську військову присутність у Чорному і Азовському морях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-