Кримські окупанти замазали штукатуркою історичну будівлю, де був офіс Меджлісу

Кримські окупанти замазали штукатуркою історичну будівлю, де був офіс Меджлісу

Фото
Укрінформ
В окупованому РФ Криму будівлю в Сімферополі, де раніше розміщувалися Меджліс кримськотатарського народу і благодійний фонд "Крим", перед приїздом Путіна "відреставрували", замазавши сірою фасадною штукатуркою.

Про це пише кримськотатарська газета "Авдет".

"Будівлю, в якій раніше розташовувався Меджліс кримськотатарського народу (заборонений на території Росії рішенням суду від 26.04.2016) та яка в останні роки стала об'єктом розваги вандалів, терміново очистили від їхніх розмальовок", - повідомляє "Авдет".

За даними видання, після "реставрації" замазана фасадною штукатуркою частина будівлі різко контрастує з іншою частиною фасаду.

"Позбавлена смаку реставрація полягає в тому, що нижню частину будівлі, розмальовану й обклеєну оголошеннями, просто замазали сірою фасадною штукатуркою, що різко контрастує з іншою частиною фасаду, пофарбованого в світло-блакитні тони", - пише газета.

Автори статті вважають, що причиною настільки раптового бажання "облагородити" будівлю став приїзд до кримської столиці президента Росії Володимира Путіна.

"Річ у тім, що будівля на вул. Шмідта, 2 знаходиться якраз на шляху проходження президентського кортежу", - повідомляє "Авдет".

Читайте також: Україна відстоюватиме Ханський палац і Херсонес у міжнародних судах — Нищук

Видання нагадало, що історичну споруду, в якій у другій половині ХХ століття перебувало заводоуправління одного з кримських підприємств, 2015 року за рішенням "суду" вилучили у благодійної організації «Фонд «Крим» на користь держави окупантів як об'єкт культурної спадщини. При цьому підставою для подачі позову про вилучення стало те, що будівля, нібито «неналежно утримується з боку власника».

Про те, як вона утримувалася після вилучення у благодійного фонду "Крим", видно з фотографій, опублікованих газетою "Авдет".

Фото: avdet.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-