«Суд» РФ відмовив у звільненні кримського політв'язня Сулейманова з-під варти за станом здоров'я

«Суд» РФ відмовив у звільненні кримського політв'язня Сулейманова з-під варти за станом здоров'я

Укрінформ
Фрунзенський районний суд міста Владимира РФ відмовився звільнити засудженого до 12 років ув'язнення кримського політв'язня, громадянського журналіста Амета Сулейманова з-під варти за станом здоров'я. Захист готує апеляційну скаргу.

Про це повідомила правозахисниця Лутфіє Зудієва у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"Фрунзенський районний суд міста Владимира відмовився звільнити політв'язня Амета Сулейманова з-під варти за станом здоров'я", - написала вона.

Зудієва наполягає, що здоров'я Сулейманова несумісне з умовами утримання у в'язниці у Владимирі.

Вона зазначає, що політв'язня постійно мучать задишка, біль у легені, високий тиск і набряки ніг. Чоловік потребує заміни серцевого клапана і страждає на кілька важких захворювань.

Захист готує апеляційну скаргу на ухвалу Фрунзенського районного суду у Владимирі.

«За рік стан Амета суттєво погіршився, змінилися ступені його захворювань», - цитує правозахисниця адвокатку Сулейманова Лілю Гемеджі, яка уточнює, що два його захворювання входять до спеціального переліку захворювань, що передбачають звільнення від покарання.

Однак представник медико-санітарної частини ФСВП РФ, який сьогодні був присутній у судовому засіданні, посилався на те, що ступінь захворювання Амета недостатньо тяжкий, додала Гемеджі.

Читайте також: Політв'язня Абдулгазієва перевели з реанімації у відділення з тяжким діагнозом - адвокат

29 жовтня 2021 року Південний окружний військовий суд в Ростові-на-Дону оголосив обвинувальний вирок громадянському журналісту Амету Сулейманову. Його засудили до 12 років позбавлення волі за ст. 205.5 КК РФ (Участь у діяльності терористичної організації) через причетність, за версією ФСБ РФ, до ісламської організації “Хізб ут-Тахрір”. Адвокатка Ліля Гемеджі назвала вирок «смертельним», оскільки Амет Сулейманов має серйозні проблеми зі здоров’ям, йому рекомендована заміна серцевого клапана.

Раніше Укрінформ повідомляв, що засуджений РФ громадянський журналіст із Криму Амет Сулейманов, який перебуває в російській в'язниці вже третій місяць, залишається без ліків від серцевої недостатності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-