Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

Де сьогодні у світі не були б українці — Шевченко з нами

Де сьогодні у світі не були б українці — Шевченко з нами

Блоги
Укрінформ
205 років з Дня народження Тараса Шевченка!

Шевченко досі залишається найкрутішим українським оповідачем. Нашим найуспішнішим story teller.

Його твори ставали вірусними ще до того як з‘явились соціальні мережі. Його історії про наші випробування, любов, трагедії, лють і перемоги стали тим кодом, який пізніше неодноразово рятуватиме українців у критичні моменти. Тим кодом, який не змогла стерти Російська Імперія, не зміг ігнорувати Совєцький Союз і не маємо права забути ми сьогодні.

Шевченко приклад вільної людини, сила якої може перевертати цілі імперії зсередини, використовуючи наполегливу працю і правду. Приклад того, що походження і соціальний статус — не причина для відмовок перед найнебезпечнішими викликами.

Де б сьогодні у світі не були українці — Шевченко з нами. Він з нами на фронті, на робочих місцях, у школах і університетах, і в полоні у старого ворога.

Шевченко — це не портрети, пам‘ятники, картини чи вірші. Шевченко — це приклад вільного українця, який каже «ні» злу та несправедливості. Якого не можна купити багатством чи славою. Еґо якого здорове і сильне, але не хворе. Справжній супергерой ще до того, як малювати його таким стало трендом.

Вірю, що сьогодні в Україні як ніколи багато людей, які своїми діями наслідують Кобзаря. Вірю, що його слово, його історія з часом даватиме лише більше.

І дуже круто, що в Україні все більше митців для комунікації обирають його образ. Знаю, що це породжує багато дискусій і суперечок. Але Шевченко може штовхати нас до розвитку лише провокуючи на визначення хто ми є і ким ми не є.

Фото взято у Сергія Шевченка.

Уляна Супрун
FB

* Точка зору автора може не збігатися з позицією агентства
Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-