Створення музею Марії Примаченко на часі — Нищук

Створення музею Марії Примаченко на часі — Нищук

Укрінформ
Створення музею Марії Примаченко є на часі, адже ця художниця вже є частиною української айдентики.

Про це сказав міністр культури України Євген Нищук під час відвідання виставки картин трьох поколінь художників родини Примаченків, яка проходить в агентстві Укрінформ.

"Україні потрібно орієнтуватися на іміджеві речі, які можуть яскраво презентувати нашу державу у світі через мистецтво, креативні індустрії, і однією із таких візитівок є Марія Примаченко. Її роботи впізнавані далеко за межами України та є, фактично, частиною національної айдентики. Саме тому створення музею видатної художниці є дуже на часі", - сказав Нищук.

"Створення музею Марії Примаченко, це велика і амбітна річ. Ця ідея на часі, ми запалились нею вже давно. Зокрема, неодноразово обговорювали ідею створити окремий музей Примаченко чи на її батьківщині, чи в іншому місті. Було б дуже добре. Цей проект може стати гарним прикладом державно-приватного партнерства, адже має об‘єднати зусилля держави на усіх рівнях, а також громадськості", - зазначив він.

Читайте також: В Укрінформі відкрили виставку робіт родини Примаченків

Нищук переконаний, що роботи художниці, фактично є частиною айдентики України, а за її унікальною технікою нашу країну впізнають у світі.

"Мені здається дуже вдалою ідея, організувати виставку в агентстві Укрінформ, місці, де щодня відбуваються ті чи інші брифінги, в тому числі, й на міжнародні теми. Тут збирається багато гостей, тож експозиція робіт Марії Примаченко, тим більше, тих, що були досі не відомі, це прекрасна нагода нагадати про нашу унікальність", - сказав міністр.

Він зауважив, що нещодавно "фантастичні звірі" майстрині прикрасили Український стенд на міжнародному кінофестивалі Берлінале, і люди, які проходили повз нього, говорили: "О, так красиво! А це Україна, Примаченко". "Тобто, навіть, в частині кіноіндустрії, чи в будь-чому іншому, присутність цієї майстрині – це ознака України. Тож створенням музею Марії Примаченко – це велика і амбітна річ, над якою треба працювати", - наголосив Нищук.

Фото: Овсяннікова Юлія

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-