Театральну премію

Театральну премію "Київська пектораль" вручать у 14 номінаціях

Укрінформ
Найстарішу в Україні професійну театральну премію “Київська Пектораль” за підсумками 2018 року вручать 25 березня у  Київському муніципальному академічному театрі опери та балету для дітей та юнацтва.

Про це повідомляється на офіційному сайті премії.

“У конкурсі беруть участь професійні театри державної та комунальної форми власності міста Києва з виставами, які були створені протягом попереднього календарного року з 1 січня по 31 грудня”, - ідеться в повідомленні.

Як зазначається, вранці 25 березня відбудеться заключне засідання оргкомітету, на якому остаточно і визначаться лауреати у кожній номінації. Це буде зроблено шляхом підрахунку голосів експертів, наданих за ту чи іншу кандидатуру. Кожен з експертів мав можливість вільно висловити власну думку, самостійно заповнюючи експертні листи. Прізвища лауреатів театральної премії “Київська пектораль-2018” будуть озвучені під час урочистої церемонії нагородження.

Премія вручається у 14 номінаціях: “За кращу драматичну виставу”, “За кращу музичну виставу”, “За кращу дитячу виставу”, “За кращу камерну виставу (виставу малої сцени)”, “за кращу режисерську роботу”, “За краще виконання чоловічої ролі”, “За краще виконання жіночої ролі”, “За краще виконання чоловічої ролі другого плану”, “За краще виконання жіночої ролі другого плану”, “За краще пластичне вирішення вистави”, “За кращу сценографію”, “За кращу музичну концепцію вистави”, “За кращий акторський дебют”, “За кращий режисерський дебют”. А також у 3-х номінаціях оргкомітету: “Подія року”, “за вагомий внесок у розвиток театрального мистецтва”, “Спеціальна премія”.

Читайте також: «ГогольFest» посилює свою соціальну складову

Список номінантів премії “Київська пектораль” тут.

Нагадуємо, що цю премію було засновано 1992 року Київським відділенням Спілки театральних діячів України. Згодом як співзасновник долучилося Головне управління культури і мистецтв КМДА (нині – Департамент культури КМДА). Вперше “Київську Пектораль” вручали 27 березня 1993 року в Міжнародний день театру за підсумками сезону 1991-92 років. За двадцять сім років свого існування премія щорічно присуджується найяскравішим театральним митцям столиці України. Перерви у врученні київського “театрального Оскара” не було жодного разу.

Фото Slavpeople

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-