Зупиніть агресію: українці Відня нагадали ОБСЄ про злочини Росії

Зупиніть агресію: українці Відня нагадали ОБСЄ про злочини Росії

Фото
Укрінформ
Українці Відня влаштували у четвер пікет проти російської агресії в Україні біля входу в конгрес-хол палацу Хофбург, де розпочиналася зимова сесія Парламентської асамблеї ОБСЄ.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Австрії.

"Сьогоднішня акція – це слушна нагода нагадати делегатам країн-учасниць, представникам ОБСЄ про агресію та злочини РФ в Україні, нагадати, що українська та європейська громада не забувають те, що вчинив агресор, а також нагадати, що РФ досі, попри всі зобов'язання та договори, утримує українських заручників та військовополонених", - заявив організатор пікету, активіст Євген Ложкін.

Він додав, що пікет, покликаний нагадати про агресію РФ проти України, - "це мінімум, що ми тут можемо зробити для наших захисників, які знаходяться на фронті або ж у полоні".

Пікет під ОБСЄ / Фото: Василь Короткий, Укрінформ

Учасники акції тримали українські прапори та плакати з написом "Зупиніть російську агресію", "Росія атакує Україну", "Крим – це Україна", "Військовополонені/зниклі безвісти. Ми своїх не кидаємо".

Під час прибуття членів делегації, у тому числі з Росії, учасники пікету скандували "Зупиніть російську агресію".

Періодично до учасників пікету підходили іноземні парламентарії, щоб висловити їм свою підтримку. Привіталися з ними та подякували за організований захід і представники делегації Верховної Ради України.

Читайте також: У Ризі вшанували Героїв Небесної Сотні та пікетували посольство РФ

Підтримати українців на пікет прийшли і декілька представників чеченської діаспори Відня.

"Агресивна політика Росії стала вже небезпечна для всього світу, не лише для Чечні, в Україну влізли, в Сирію. Це треба якось зупинити, адже якщо її не зупинити і не примусити Росію вивести війська з України, не звільнити Кавказ, то ця безкарна ситуація дозволятиме Путіну робити все, що він хоче, і може призвести до того, що коли-небудь буде велика світова війна. Вчорашнє послання Путіна, коли він укотре послав свій народ, коли він погрожував Америці і рахував за скільки секунд російська ракета туди долетить - це вже дуже небезпечно. Потрібно реагувати і не чекати, коли бомби почнуть падати на голови інших народів, треба допомагати, починаючи з України, допомагати українцям, щоб ці бомби не полетіли далі", - заявив екс-депутат парламенту Ічкерії, керівник чеченського культурного центру у Відні "Ічкерія" Хусейн Ісханов.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-