Українці в Сумгаїті протестують проти проведення Росією фестивалю в Криму

Українці в Сумгаїті протестують проти проведення Росією фестивалю в Криму

Укрінформ
Українська громадська організація ім.І.Франка в місті Сумгаїт (Азербайджан) висловили протест щодо проведення фестивалів «Російський берег» в окупованому Криму.

Відповідну заяву опубліковано на сторінці організації в Facebook

Як зазначається, Українська організація ім.Івана Франка вважає необхідністю кинути виклик поточним кампаніям дезінформації Росії. 

Російський культурний центр в Баку анонсує проведення фестивалів «Російський берег» в окупованому Криму навесні і влітку цього року.

Проведення будь-яких заходів на окупованій території, без дозволу України вважається незаконним наголошують в організації. 

"Саме, з цієї причини Українська громадська організація ім.І.Франка висловлює свій протест з приводу проведення такого роду фестивалів. Ми підтверджуємо нашу прихильність суверенітету і територіальної цілісності України в її міжнародно визнаних кордонах. Крим є територією України. Ми попереджаємо громадян Азербайджану, що участь в заходах, що проводяться на окупованих територіях України, є порушенням міжнародних законів і можуть спричинити за собою наслідки" - йдеться у публікації.

Фото: Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-