У Японії вийде збірка харківської поетеси «Крила метелика»

У Японії вийде збірка харківської поетеси «Крила метелика»

Укрінформ
Японське видавництво Shueisha почало приймати передзамовлення на япономовну збірку хайку харківської поетеси Владислави Симонової під назвою «Крила метелика: хайку з бомбосховища».

Як передає Укрінформ, про це йдеться на фейсбук-сторінці Посольства України в Японії. 

За повідомленням, початок продажів у фізичних книгарнях по всій Японії запланований до Дня Незалежності України.

Проєкт реалізовано за сприяння Посольства України в Японії силами членів японського клубу Haiku for Peace на чолі з відомою поетесою пані Мадока Маюдзумі. Передмовою до видання слугує запис бесіди пані Маюдзумі з послом України в Японії Сергієм Корсунським.

Окрему подяку диппредставництво висловлює президенту Українського клубу хайку доктору Галині Шевцовій за неоціненну допомогу на етапі відбору творів для збірки та перекладу японською мовою.

Нагадаємо, 2022 року японська поетеса Мадока Маідзумі з Кіото здійснила унікальний міжнародний проєкт, присвячений Україні – «Haiku for peace», у рамках якого автори хайку з 50 країн світу 16 мовами написали вірші, присвячені Україні.

Тоді Маідзумі дуже вразили твори української поетеси Владислави Симонової, яка написала цілу низку віршів, фактично перебуваючи під щоденними обстрілами в Харкові. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-