В ОАЕ відбувся показ вистави «12 поколінь щедрика»

В ОАЕ відбувся показ вистави «12 поколінь щедрика»

Фото, відео
Укрінформ
На Водохреща у творчому просторі OVVA в Рас-аль-Хеймі (ОАЕ) його учасники, діти й дорослі, показали виставу «12 поколінь щедрика», а також частували гостей традиційними різдвяними стравами – кутею, узваром, варениками, голубцями, короваєм у формі дідуха тощо.

Як передає Укрінформ, про це пише видання «Емірати Сьогодні».

Зауважується, що цей захід поєднав українські традиції зимового циклу – колядування, щедрування, маланкування.

Як розповіла співорганізаторка заходу Оксана Федулова, підготовка до вистави тривала майже два місяці, і за цей час у всіх учасників творчої майстерні OVVA з’явилося справжнє відчуття команди.

«Відчуття колективу, команди дуже важливе, це надзвичайно допомагало нам у підготовці до вистави. Кожен виявляв бажання до співтворчості, пропонував ідеї. Також кожна родина приготувала одну з 12 традиційних різдвяних страв. А координувала це все, зокрема, написання сценарію та підготовку акторів, організаторка дитячої творчої майстерні Маріям Приганович», – повідомила пані Оксана.

Під час вистави діти виявили всі свої таланти – співали, танцювали, грали на музичних інструментах, колядували й щедрували. Також присутні занурилися в родинну атмосферу свята через старовинні й сучасні чорно-білі фото.

Після вистави на першій зорі гостей запросили до родинного столу, і старше покоління – пані Валентина та пан Микола Горба – розповідали про Святвечір, традиції різдвяного столу, зокрема, чому на ньому 12 пісних страв.

Нагадаємо, в одному з найбільших парків Абу-Дабі Umm Al Emarat Park провели захід «Український різдвяний день», який познайомив охочих із законами та звичаями автентичного українського Різдва.

Фото: Емірати Сьогодні,Hassan Nassim Atwi

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-