В ОАЕ та Бахрейні провели заходи, присвячені роковинам агресії РФ проти України

В ОАЕ та Бахрейні провели заходи, присвячені роковинам агресії РФ проти України

Фото
Укрінформ
В Об’єднаних Арабських Еміратах та в Королівстві Бахрейн відбулися заходи, присвячені другим роковинам повномасштабної збройної агресії РФ проти України та десятим роковинам початку окупації країною-агресором Криму.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило посольство України в ОАЕ.

Так, в Абу-Дабі зібралися представники державних органів ОАЕ та керівники іноземних дипломатичних місій.

Звертаючись до присутніх на комеморативному заході, Посол України в ОАЕ Дмитро Сенік зазначив, що неспровоковане вторгнення російських військ в Україну принесло хаос у регіон, а наслідки цієї війни сягають далеко за межі українських кордонів, впливаючи на стабільність і безпеку в усьому світі.

Він висловив вдячність ОАЕ за гуманітарну допомогу, надану українцям, а також країнам ЄС, G7, Близького Сходу, Азії, Латинської Америки, Африки за підтримку.

Також посол закликав міжнародну спільноту подвоїти зусилля для підтримки права українців жити в мирі та безпеці та для притягнення країни-агресора до відповідальності.

Присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять загиблих у наслідок російської збройної агресії.

Також гості мали змогу ознайомитись з фотовиставкою «Два роки війни в Україні», побачити відеодемонстрацію злочинів РФ в нашій державі та прослухати українські мелодії, які відображають незламний дух і супротив українського народу.

Посольство України подякувало послу Литви в ОАЕ Рамунасу Давідонісу та його команді за люб'язне запрошення організувати цей важливий захід в Посольстві Литви. Велика подяка висловлена представникам української громади – викладачам та учням музичного інституту «Граціозо» в Абу-Дабі за зворушливе виконання українських композицій.

Водночас, за повідомленням посольства, у Бахрейні захід, присвячений десятим роковинам російської агресії проти України та другим роковинам її повномасштабної збройної агресії, відвідали представники Міністерства закордонних справ Бахрейну, посольства України в ОАЕ, керівники іноземних дипломатичних місій та українська громада Бахрейну.

Присутні підтвердили підтримку суверенітету і територіальної цілісности України, згадали злочини Росії, скоєні в нашій державі, та висловили захоплення мужністю та стійкістю українського народу.

Гості заходу вшанували хвилиною мовчання пам’ять загиблих у наслідок російської збройної агресії.

Посольство України подякувало послу Німеччини в Бахрейні Клеменсу Хаху та його команді, а також українцям Бахрейну за сприяння в організації заходу.

Нагадаємо, провідники Світового конгресу українців (СКУ) в офіційному листі до Президента Об’єднаних Арабських Еміратів Його Високості Шейха Мухаммада бін Заїда Аль Нагаяна подякували за послідовну підтримку України та її народу з боку ОАЕ.   

Фото: Embassy of Ukraine in the UAE / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-