У Вільнюсі відбувся шкільний мітинг вдячності за можливість навчатися українською мовою

У Вільнюсі відбувся шкільний мітинг вдячності за можливість навчатися українською мовою

Фото, відео
Укрінформ
У Міжнародній Українській школі (МУШ) у Вільнюсі в суботу, 23 березня, відбулася акція вдячності Литві за можливість навчатися українською мовою.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє у понеділок литовський мовник LRT

Школярі, їхні батьки та вчителі зібралися разом, аби засвідчити свою повагу і вдячність Литовській державі, яка не лише прихистила українців під час війни, а й надала українським дітям можливість продовжити навчання рідною українською мовою.

«Ми не є національною меншиною, ми є громадяни України, яким Литва надала статус тимчасового захисту. При цьому, зберігаючи свою національну ідентичність, українські школярі в Литві ростуть справжніми європейцями, успішно інтегруючись у литовське суспільство. МУШ – це білінгвальна школа, наші учні з першого класу поглиблено вивчають литовську мову», – наголосила під час акції директорка МУШ Олена Внуковська.

У символічному заході подяки також взяли участь представники громади українців Вільнюса та Українського дому у Вільнюсі. Говорячи про важливість цієї акції, голова української громади Вільнюса Наталія Шертвітєнє підкреслила, що українська школа в Литві розвивається та має перспективи.

Учасники акції вдячності розгорнули на фасаді Міжнародної Української школи великий державний прапор Литви та виконали державний Гімн Литви.

Фінальним акордом заходу стала пісня «Ой, у лузі червона калина», яка з початком повномасштабної війни Росії проти України стала для всього світу символом нескореності українців.

Як повідомлялося, за даними литовського Департаменту міграції в Литві на сьогодні проживає понад 41 тисяча біженців з України, протягом року їх кількість практично не змінилася. 

Фото: Олег Головатенко / LRT

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-