Україна працює над новою стратегією партнерства зі світовим українством – посол

Україна працює над новою стратегією партнерства зі світовим українством – посол

Фото
Укрінформ
Україна працює над новою стратегією партнерства зі світовим українством, яка не лише визначить основні напрямки співпраці, а й стане фундаментом для поглиблення спільних зв'язків.

Про це заявила посол Міністерства закордонних справ України з питань світового українства Мар’яна Беца на саміті Світового конгресу українців (СКУ), який відбувся у столиці Румунії, передає Укрінформ з посиланням на Управління закордонного українства МЗС України.

Мета полягає в тому, щоб створити глобальний український простір, де кожен українець має право на належний правовий захист з боку держави, незалежно від місця свого перебування, вільно користується мовними, культурними, освітніми, релігійними та соціально-економічними правами та свободами. Створення такого простору потребуватиме зусиль як держави, так і самих українських громад за кордоном.

Зауважується, що цей новий формат передбачає здійснення комплексу заходів зі збереження і захисту ідентичності представників української спільноти, залучення потенціалу спільноти до реформування та відновлення України, розвитку взаємодії з консолідації міжнародної солідарності з Україною, що вкрай важливо в умовах широкомасштабної війни РФ.

«Ми прагнемо забезпечити, щоб кожен українець, незалежно від місця проживання, відчував свою причетність до майбутнього України та міг зробити внесок у її відновлення», – повідомили в МЗС.

Стратегія Міністерства закордонних справ України щодо нової взаємодії зі світовим українством буде найближчим часом винесена на публічне обговорення.

Також Мар’яна Беца висловила вдячність СКУ за ініційовані ними численні міжнародні акції на підтримку України та з метою звільнення українських бранців з полону, благодійні заходи, збір коштів на підтримку ЗСУ та вимушених переселенців із постраждалих регіонів України, відкриття фондів гуманітарної допомоги, організацію лікування наших захисників за кордоном, інформаційну діяльність та активні контакти з урядовцями та парламентаріями іноземних країн, результатом яких стала безпрецедентна консолідація міжнародної солідарності з Україною.

Нагадаємо, саміт Світового конгресу українців, на якому зібралися понад 200 очільників і представників українських громад із 55 країн та п’яти континентів світу, відбувся з 12 по 15 квітня у залах парламенту Румунії у Бухаресті.

Фото: СКУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-