Українці Португалії закликали уряд країни вжити заходів проти злочинних дій «русского міра»

Українці Португалії закликали уряд країни вжити заходів проти злочинних дій «русского міра»

Укрінформ
Спілка українців у Португалії (СУП) звертає увагу португальського уряду на дії в країні проросійських організацій, що сприяють порушенню суверенітету України та піддають ризику життя і здоров’я португальської молоді.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у відкритому листі СУП главі МЗС Португалії Пауло Рангелю, опублікованому у Фейсбуці головою Спілки Павлом Садохою.

У зверненні акцентується на тому, що згідно з повідомленням на сторінці посольства РФ у Португалії, наприкінці березня в місті Албуфейра відбувся етап міжнародного конкурсу юних декламаторів «Clássica Viva». В цьому заході, організованому в Християнському центрі духовної культури «Покров» (РПЦ МП), взяли участь 8 студентів із 3 португальських міст. Вони декламували вірші відомих російських поетів. Заявлено, що кращі учасники конкурсу виступлять на міжнародній арені, а також поїдуть до дитячого центру «Артек» у тимчасово окупованому Криму.

У листі Спілки українців у Португалії нагадується, що «Україна веде воєнні дії зі звільнення від російських загарбників українських територій, включно з Кримським півостровом». Таким чином, організацію російською владою поїздки дітей з Португалії до Криму можна кваліфікувати як створення «живого щита» проти дій української армії.

«Ще один злочин, який має намір відкрито організувати посольство Росії в Португалії у співпраці з Християнським центром духовної культури «Покров», є порушенням законодавства України та незаконним проникненням на територію України – Крим», – наголошується у зверненні СУП.

У ньому також вказується, що «окремі організації, які мають підтримку російського посольства, продовжують свою діяльність проти України та українців на території Португалії». Зокрема той же «Покров» здійснює пропагандистську діяльність серед мігрантів у місті Албуфейра, під час якої виправдовуються дії патріарха РПЦ Кирила Гундяєва, який неодноразово благословляв російських військових вбивати українців.

У підсумку, відштовхуючись від резолюції ПАРЄ про необхідність протистояння тоталітарному режиму Путіна та його війні проти демократії, яка була ухвалена 17 квітня 2024 року, СУП закликає португальський уряд вжити необхідні заходи протидії. «Португальський уряд має вжити всіх заходів для захисту дітей від смертельної небезпеки, яка загрожує їхньому життю на окупованій території Криму, а також для недопущення практики нових злочинів і провокацій з боку посольства Росії в Португалії та організацій-сателітів «русского міра», – наголошує Спілка українців у Португалії.

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці березня українська громада провела в Лісабоні акцію протесту під час презентації в книгарні Buchholz проросійської книги «A Guerra a Leste» («Війна на сході») авторства журналіста-комуніста Бруно Амарала Де Карвальо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-