У Британії українка створила арт-інсталяцію з речами із постраждалих від війни будинків

У Британії українка створила арт-інсталяцію з речами із постраждалих від війни будинків

Фото, відео
Укрінформ
Українська біженка Юлія Головатюк-Унгуряну створила у Великій Британії арт-інсталяцію з речами, зі зруйнованих під час російсько-української війни будинків.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє BBC.

«Я вважаю, що у Великій Британії надто мало інформації про війну, особливо у світі мистецтва. Мені дуже хотілося привезти артефакти війни, тому що вони, як мені здається, говорять самі за себе», - розповіла Головатюк-Унгуряну.

Сама ж українка переїхала до Великої Британії ще у 2022 році, коли Росія вторглася в Україну, і нині живе в Трент-Вейлі.

Її арт-інсталяція в Стаффордширському університеті включає частини розбитих будівель, плюшевого ведмедика, чашку для чаю та туфлі на високих підборах.

Також відвідувачі можуть подивитися на зроблені зі сторінок українських книжок паперові літачки, які символізують дітей, які загинули після початку війни.

Для створення інсталяції Головатюк-Унгуряну на початку квітня відвідала кілька українських міст, зокрема Київ і Харків, де вона побувала в будинках, що постраждали від війни.

«Мій спосіб служіння своїй країні зараз полягає в тому, щоб показати це як художник», - додала вона.

Читайте також: Скульптора Лідаговського прийняли до Королівського товариства британських художників

Як повідомляв Укрінформ, у Державній бібліотеці Берліна «Фонд прусської культурної спадщини» відкрили інсталяцію «Чутливий контент», створену українськими художницями Софією Гупаловською і Дарією Білою.

Фото: Staffordshire University

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-