У Парижі відбулась маніфестація з вимогами допомогти закрити українське небо

У Парижі відбулась маніфестація з вимогами допомогти закрити українське небо

Фото
Укрінформ
У Парижі в суботу відбулась українська маніфестація з вимогами допомогти закрити українське небо своїми системами ППО, а також поділитись ними з Україною.

Як передає кореспондент Укрінформу, учасники також згадали хвилиною мовчання жертв Чорнобиля та всіх загиблих у російській війні в Україні.

У Парижі в суботу відбулась українська маніфестація з вимогами допомогти закрити українське небо / Фото: Rina Shabanova

«Французька армія допомагала Ізраїлю захистити своє небо від атак Ірану. Чому б цей досвід, не застосувати в Україні, щоб європейські партнери захистити принаймні деякі регіони?», - запитує Володимир Когутяк, організатор регулярних українських маршів у французькій столиці та віцепрезидент Союзу українців Франції.

Від Площі Республіка до Площі Бастилії учасники пройшли із гаслами «Європо, закрий небо України», «Зброю для України» та нагадали французам, що росія є головною державою -терористом світу.

Читайте також: У Лісабоні українці провели мітинг під час конференції щодо розширення БРІКС

До ходи долучились багато французів, члени різних громадських асоціацій, депутат міської ради Парижа Франсуа Бешіо. Більшість з них вже понад два роки приходять двічі в тиждень нагадувати парижанам про війну в Україні.

Як повідомляв Укрінформ, українська громада Франції готується бойкотувати участь спортсменів з Росії та Білорусі під нейтральним прапором в Олімпійських іграх-2024 у Парижі, які відбудуться з 26 липня по 11 серпня 2024 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-