В Афінах відбувся фестиваль, під час якого створили «писанкове дерево»

В Афінах відбувся фестиваль, під час якого створили «писанкове дерево»

Фото
Укрінформ
У Вербну неділю на центральній площі Афін Сінтагмі повели Міжнародний фестиваль «Барви писанки – писанкове дерево» – «Colors of Pysanka».

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомила Українська недільна школа «Трембіта» в Греції.

Культурний захід був організований Товариством підтримки та розвитку культурної спадщини «Трембіта» за підтримки Об'єднаної української діаспори у Греції та за сприяння мерії Афін, а також під егідою посольства України в Грецькій Республіці.

У святі взяли участь об'єднання, асоціації, гурти та окремі учасники: молодіжний хореографічний ансамбль «Edelweiss» (соло Євгенія Савчук), Андреас Анагнастопулос з Української недільної школи «Трембіта» у Греції, танцювальна студія «CATS» та талановитим Богданом Зіміним, Міжкультурне Греко-румунське товариство «Дакія», Греко-грузинське культурне товариство, яке виконало танці та пісні. Ведучою свята була Ірина Бойко.

У рамках фестивалю було проведено майстер-клас зі створення української писанки, який усім охочим провели пані Лариса та Тетяна Гонза.

Також представники різних національностей показали свої приклади традиції святкування Великодня та прикрашали великодні яйця.

Після цього діти та дорослі одягнули писанкове дерево барвистими писанками та стрічками.

Нагадаємо, українки організували в Афінах благодійний ярмарок «Ольвія», гості якого мали можливість придбати унікальні вироби ручної роботи, створені українськими митцями.

Фото: Українська недільна школа «Трембіта» у Греції / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-