У Швейцарії українська громада організувала свято приходу весни

У Швейцарії українська громада організувала свято приходу весни

Фото
Укрінформ
Напередодні Вербної неділі на центральній площі швейцарського міста Невшатель українська громада згуртувалась у святкуванні приходу весни.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило посольство України у Швейцарії.

Зауважується, що послухати дзвінкі пісні та подивитись запальні українські танці зібралися декілька сотень місцевих жителів.

Посольство подякувало кантональній і місцевій владі за надання притулку та розміщення 1400 українців.

«Було докладено багато зусиль для підтримки наших громадян, так, щоб не втрачати зв’язок з Батьківщиною, для найменших дітлахів незабаром відбудеться відкриття української школи», – йдеться в повідомленні.

У своїй промові радник посольства Самвел Арустамян відзначив, що «такими заходами ми демонструємо єдність нашої культури та посилюємо можливості у спілкуванні зі світом заради нашої перемоги».

Українське диппредставництво виловило вдячність президенту L'Association des Ukrainiens du Canton de Neuchâtel Юлії Паж за активну діяльність та поширення української культури у франкомовному кантоні Швейцарії.

Нагадаємо, у березні представники посольства України у Швейцарії завітали на уроки в українській онлайн-школі у містечку Шванд, де тимчасово навчаються маленькі українці, евакуйовані з Краматорського центру соціально-психологічної реабілітації дітей.

Фото: посольство України в Швейцарії / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-