Гройсман назвав три вимоги до нового глави Нафтогазу

Гройсман назвав три вимоги до нового глави Нафтогазу

Укрінформ
Голова правління НАК "Нафтогаз України" насамперед має бути професіоналом та знати, як збільшити видобуток газу, знизити ціни на газ та виконувати інші поставлені перед компанією завдання.

Про це Прем’єр-міністр Володимир Гройсман сказав журналістам у Тернополі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я би не хотів говорити про персоналії, бо хтось намагається це перекручувати саме на персоналії. Я не персоналізую це питання. Є кілька принципових позицій. Має бути забезпечений транзит газу і функціонування ГТС відповідно до законодавства. І рішення уряду з цього приводу має бути реалізоване менеджментом НАК "Нафтогаз України", - сказав Гройсман.

Крім того, наголосив прем’єр, має бути досягнута ціль збільшення видобутку газу, аби не купувати його за кордоном. Таким чином, можна буде системно знизити ціни на газ. "По сьогоднішній день програма (видобутку - ред.) Нафтогазом була провалена, на превеликий жаль. І зараз питання вже не про Нафтогаз, а про те, що провал Нафтогазу у видобутку створює проблеми в державі. І це друга моя умова до компанії НАК "Нафтогаз". Я про це сказав наглядовій раді. Це позиція уряду, і ми не будемо робити тут винятки. Дискусія триває, ми її, думаю, сьогодні фіналізуємо і будемо ухвалювати рішення, які дозволять досягти цих цілей", - сказав Гройсман.

Читайте також: Нафтогаз залучив незалежного аудитора для розслідування сумнівної угоди

Важливо, наголосив глава уряду, щоб у нас був сертифікований європейськими партнерами оператор ГТС після 1 січня 2020 року, аби досягти збільшення видобутку газу відповідно до затвердженої стратегії.

"І третє: заробітна плата має бути адекватною, а не захмарною. Це базові позиції, на яких ми стояли і будемо стояти. І це принципове питання. Мені байдуже, які імена будуть написані в управлінцях. Єдине - щоб ці управлінці були професійні, якісні і могли досягти цілей, яких потребує держава" - сказав прем’єр.

Як повідомлялося, уряд вирішив із 23 березня оголосити відкритий конкурс на посаду голови правління НАК "Нафтогаз України". 22 березня 2019 року спливає термін дії контракту з головою правління і правлінням НАК "Нафтогаз України".

Наглядова рада компанії ухвалила рішення рекомендувати Кабміну повторно призначити Андрія Коболєва головою правління компанії щонайменше на рік - до 2020 року. Рівень заробітної плати вона пропонує зменшити на 50% від місячного посадового окладу, встановленого чинним контрактом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-