Уряд дав Нафтогазу більше часу на виплату боргу Ощадбанку

Уряд дав Нафтогазу більше часу на виплату боргу Ощадбанку

Укрінформ
Кабінет міністрів ухвалив розпорядження про перенесення на 2020 рік терміну погашення кредитної заборгованості ПАТ “НАК “Нафтогаз України” перед Ощадбанком у розмірі 3,8 млрд гривень.

Відповідне рішення було прийнято на засіданні уряду, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Метою розпорядження є створення передумов для перенесення терміну погашення кредитної заборгованості у сумі 3,8 млрд грн за кредитним договором, укладеним між ПАТ "НАК "Нафтогаз України" та АТ "Ощадбанк" для забезпечення проведення компанією своєчасних розрахунків постачальниками природного газу, оплати послуг з його транспортування й зберігання, а також із Державним бюджетом України.

Між НАК "Нафтогаз України" та АТ "Ощадбанк" було укладено кредитний договір від 30 грудня 2008 року, заборгованість станом на поточну дату становить 9,845 млрд грн. Згідно з умовами зазначеного договору, компанія у термін до 1 червня 2019 року має здійснити погашення заборгованості на загальну суму 3,8 млрд грн, кінцевий термін погашення - 9 червня 2020 року.

З огляду на прогнозний дефіцит грошових коштів для виконання першочергових зобов'язань протягом березня - травня 2019 року, а також значну заборгованість споживачів, в першу чергу - підприємств ТКЕ за поставлений природний газ, яка станом на сьогодні перевищує 42,5 млрд грн, Нафтогаз не має можливості відволікати кошти на інші цілі, включаючи погашення кредитної заборгованості. Тому компанією проведено переговори з АТ "Ощадбанк" та досягнуто домовленості щодо перенесення терміну погашення заборгованості на 2020 рік.

Читайте також: Уряд готовий продовжити контракт з Коболєвим, але без "захмарної" зарплати

Урядовим розпорядженням погоджується внесення змін до чинного кредитного договору між НАК "Нафтогаз України" та АТ "Ощадбанк" щодо перенесення терміну погашення кредитної заборгованості у сумі 3,8 млрд грн без зміни кінцевого терміну погашення. Встановлено такий графік погашення кредитної заборгованості: до 1 лютого 2020 року - 1,209 млрд грн, до 1 березня 2020 року - 1,209 млрд грн, до 1 квітня 2020 року - 1,209 млрд грн, до 1 травня 2020 року - 2,475 млрд грн, до 1 червня 2020 року - 1,266 млрд грн та до 9 червня 2020 року - 2,475 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-