Укрзалізниця не планує цьогоріч перегляд цін на квитки шляхом індексації - Кравцов

Укрзалізниця не планує цьогоріч перегляд цін на квитки шляхом індексації - Кравцов

Укрінформ
Укрзалізниця не планує цього року перегляд цін на пасажирські перевезення шляхом індексації тарифів, однак передбачається зміна тарифних класів у потягах і дерегуляція найприбутковішої категорії перевезень пасажирів.

Про це сказав у середу на зустрічі з журналістами голова правління АТ "Укрзалізниця" Євген Кравцов, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Що стосується пасажирських перевезень, то ми не закладаємо прямої індексації тарифів цього року. У нас є ініціатива стосовно розподілу класів пасажирських вагонів на 1-й, 2-й, 3-й, або "стандарт", "економ" і нові вагони з дорогими квитками. І після цього нам буде дана змога дерегулювати найприбутковіший сегмент пасажирських перевезень, де немає так званого соціального впливу", - розповів Кравцов.

Як приклад дерегуляції найприбутковішої категорії пасажирських перевезень керівник Укрзалізниці назвав сполучення з Маріуполем. На цьому напрямку, за його словами, новий поїзд з новими чи оновленими вагонами, який долає шлях за 14 годин, буде віднесено до класу "люкс", і саме на нього компанія зможе самостійно встановлювати ціни. Інший потяг, де вагони старіші, і він перебуває в дорозі понад 16 годин, буде віднесено до категорії "стандарт", а найстаріший поїзд, який їде більше 17 годин, - до категорії "економ". Саме на цьому потязі будуть встановлені найдешевші ціни на квитки.

Читайте також: УЗ може здешевити доставку вантажів до портів Бердянська, Маріуполя та Херсона

За інформацією Кравцова, проект зміни тарифних класів пасажирських залізничних перевезнь на даний час знаходиться в Міністерстві інфраструктури. Згодом його мають направити на узгодження в Мін'юст.

"Ми очікуємо, що рішення з цього приводу буде ухвалене уже в найближчі кілька тижнів, бо питання уже на фінальній стадії узгодження", - зазначив керівник Укрзалізниці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-