Кабмін затвердив статут ПАТ Нафтогаз

Кабмін затвердив статут ПАТ Нафтогаз

Укрінформ
Уряд перетворив Національну акціонерну компанію "Нафтогаз України" з публічного на приватне акціонерне товариство (АТ) і затвердив її новий статут.

Це випливає з постанови Кабінету міністрів України "Деякі питання акціонерного товариства “Національна акціонерна компанія “Нафтогаз України” від 6 березня 2019 року № 226, текст якої оприлюднено на Урядовому порталі.

"Змінити тип публічного акціонерного товариства “Національна акціонерна компанія “Нафтогаз України” з публічного на приватне та перейменувати його в акціонерне товариство “Національна акціонерна компанія “Нафтогаз України”", - сказано у постанові.

Статут АТ “Національна акціонерна компанія “Нафтогаз України” викладено в новій редакції.

В оновленому статуті зазначається, що до повноважень загальних зборів акціонерів компанії, зокрема, належать затвердження положень про загальні збори, наглядову раду та правління, а також внесення змін до них; обрання та припинення повноважень голови і членів правління; прийняття рішення про відсторонення голови або члена правління від здійснення повноважень та обрання особи, яка тимчасово здійснюватиме повноваження голови правління.

Читайте також: Уряд дав Нафтогазу більше часу на виплату боргу Ощадбанку

Як повідомляв Укрінформ, уряд сьогодні продовжив контракт з головою правління НАК “Нафтогаз Україна” Андрієм Коболєвим на рік. Про це сказав Прем'єр-міністр Володимир Гройсман на засіданні Кабінету міністрів. За його словами, конкурс на посаду голови правління Нафтогазу та членів правління компанії буде оголошено через рік. Водночас глава уряду наголосив, що якщо керівництво Нафтогазу не виконає умов уряду, то це стане підставою для розірвання контракту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-