Порошенко підписав зміни до держбюджету-2019

Порошенко підписав зміни до держбюджету-2019

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко підписав Закон «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2019 рік» для фінансування територіальних громад, у яких через воєнний стан не відбулися вибори.

Про це повідомляється на сайті глави держави.

“Документом від 28 лютого цього року № 2696-VIII уточнюються обсяги міжбюджетних трансфертів у розрізі місцевих бюджетів, у зв'язку зі скасуванням виборів в територіальних громадах і додаткових виборів місцевих депутатів через введення воєнного стану у низці областей”, - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що реалізація закону створює умови для підвищення фінансової спроможності місцевих бюджетів та забезпечить ефективне і цільове використання коштів державного бюджету у поточному році.

Читайте також: Екстрена медична служба отримає з бюджету мільярд гривень

Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування, та застосовується з 1 січня 2019 року.

Як повідомлялося, Верховна Рада 28 лютого внесла перші зміни в держбюджет-2019. Така необхідність виникла у зв'язку зі скасуванням призначених на 23 грудня перших виборів у 45 територіальних громадах і додаткових виборів місцевих депутатів через введення воєнного стану у низці областей. Без відповідних змін не було можливості профінансувати ті райони, до яких належать ці об'єднані територіальні громади.

Воєнний стан був запроваджений в Україні із 26 листопада на 30 днів в 10 областях у зв'язку з агресією Росії. Тоді, 25 листопада, прикордонні кораблі РФ обстріляли українські кораблі в районі Керченської протоки та захопили в полон 24 моряків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-