Припинення роботи «зернового коридору» може мати тиск на гривню - Нацбанк

Припинення роботи «зернового коридору» може мати тиск на гривню - Нацбанк

Укрінформ
Реалізація сценарію з припиненням роботи “зернового коридору” матиме негативні наслідки для українського експорту; в Нацбанку не виключають можливого посилення тиску на гривню.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Національного банку.

“Зерновий коридор” працює з перебоями, а росія постійно шантажує світ припиненням його функціонування. Реалізація сценарію з припиненням його роботи матиме негативні наслідки для українського експорту з відповідним зниженням валютних надходжень у країну та можливим посиленням тиску на курс гривні", - йдеться в повідомленні.

У Нацбанку зазначають, що ускладнити ситуацію можуть обмеження поставок українського продовольства окремими європейськими країнами.

Читайте також: У МЗС України майже на 100% впевнені, що Росія вийде із «зернової угоди» в липні

У регуляторі нагадують про підвищені проінфляційні ризики, зокрема, з огляду на безпекову ситуацію і російські теракти проти об’єктів критичної інфраструктури. Так, руйнування Каховської дамби, за оцінками НБУ, матиме додатковий внесок у річну інфляцію на рівні 0,3 відсоткового пункту через ускладнення роботи низки підприємств і часткову втрату врожаю овочів.

Як повідомляв Укрінформ, росія продовжує перешкоджати експорту українського зерна, навмисно сповільнюючи перевірки та активно блокуючи деякі судна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-