Нафта дорожчає на тлі підтримки ринку нерухомості у Китаї

Нафта дорожчає на тлі підтримки ринку нерухомості у Китаї

Укрінформ
Ціни на нафту зростають у вівторок, 11 липня, завдяки оголошеним у Китаї заходам підтримки ринку нерухомості, проблеми якого продовжують стримувати економічне зростання в країні.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє enkorr.

Вартість вересневих ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures становить $78,08 за барель, що на $0,39 (0,50%) вище за ціну на закриття попередньої сесії. У понеділок ці контракти подешевшали на $0,78 (1%), до $77,69 за барель.

Ціна ф'ючерсів на нафту WTI на серпень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) збільшилася на $0,41 (0,56%), до $73,4 за барель. Напередодні вартість цих контрактів впала на $0,87 (1,2%), до $72,99 за барель.

Народний банк КНР (Центробанк) розширить програму підтримки девелоперів, зокрема стимулюватиме банки до видачі кредитів представникам сектору на завершення проєктів будівництва житла.

Читайте також: Російське пальне продовжує потрапляти на український ринок – експерт

Увага трейдерів на цьому тижні спрямована на дані про динаміку споживчих цін у США за червень, а також щомісячні доповіді ОПЕК та Міжнародного енергетичного агентства (МЕА).

«Нові стимули для китайського ринку нерухомості підтримують нафтовий ринок, - вважає Уоррен Паттерсон, який відповідає за стратегію на сировинних ринках в ING Groep NV. - Дані щодо інфляції в США, які будуть оприлюднені в середу, можуть визначити напрямок ринку в короткостроковій перспективі, оскільки вони покажуть, що чекати від Федрезерва на найближчі місяці».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-