Запорізька АЕС у неділю перебувала на межі блекауту - Енегоатом

Запорізька АЕС у неділю перебувала на межі блекауту - Енегоатом

Укрінформ
Тимчасово захоплена росіянами Запорізька атомна електростанція у неділю, 26 листопада, цілий день перебувала на межі блекауту.

Як передає Укрінформ, про це державне підприємство "Національна атомна енергогенеруюча компанія "Енергоатом" повідомляє у Телеграмі.

Як зазначили у компанії, 26 листопада о 10:30 внаслідок короткого замикання приблизно на 100 км північніше Запорізької АЕС відключилась остання (четверта) лінія її зв’язку з енергосистемою України – ПЛ-750 кВ ЗАЕС – "Дніпровська". Три інші лінії були пошкоджені ще раніше під час російських обстрілів.

Як повідомило МАГАТЕ, в цей час ЗАЕС отримувала зовнішнє живлення від єдиної доступної резервної лінії електропередачі 330 кВ.

Крім того, сталося часткове знеструмлення енергоблоку №4 з автоматичним включенням дизель-генератора, який за 10 хвилин по тому вимкнули вручну. Це свідчить про наявність проблеми з енергоживленням ядерної установки.

Пошкоджену лінію 750 кВ українські фахівці відремонтували о 20:52. До того часу Запорізька АЕС майже цілий день перебувала на межі чергового блекауту в разі знеструмлення резервної лінії 330 кВ.

Читайте також: ЄС і низка країн закликали Росію вийти з Запорізької АЕС

Як нагадали у компанії, з моменту захоплення росіянами ЗАЕС неодноразово втрачала зовнішнє джерело живлення, на станції сталося вже сім повних блекаутів і один частковий.

Як повідомляв Укрінформ, 16 листопада некомпетентні дії російських загарбників призвели до часткового блекауту на Запорізькій АЕС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-