До завершення війни платних доріг в Україні не буде - Найєм

До завершення війни платних доріг в Україні не буде - Найєм

Укрінформ
Голова Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури Мустафа Найєм заявив, що до завершення війни платні дороги в Україні не з’являться.

Про це він сказав у Харкові, відповідаючи на запитання журналістів, передає Укрінформ.

“Що стосується платних доріг в Україні, я думаю, що поки йде війна, це не та перспектива, яку треба обговорювати. Питання платних доріг ми обговорювали ще до війни, є заареєстровані законопроєкти”, - сказав Найєм.

Він додав, що платні дороги і в майбутньому можуть покривати не всю країну.

“Це окремі дороги, які мають відповідний коефіцієнт якості. І це стосується не всіх автомобільних транспортів, а лише вантажних, і це теж треба підкреслити. Але наразі такий варіант не розглядається, тому що мені важко уявити, яким чином під час війни, коли їдуть вантажі, в тому числі військові вантажі, робити платні дороги”, - сказав Найєм.

Читайте також: Мінвідновлення модернізує пункти пропуску на кордоні за грантові кошти від Єврокомісії

Як повідомлялося, на початку 2018 року Верховна Рада схвалила законопроєкт № 6766 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у сфері будівництва та експлуатації автомобільних доріг".

Влітку 2020 року уряд затвердив максимальний розмір плати за разовий проїзд автомобільними дорогами загального користування, побудованими на умовах концесії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-