Мін’юст хоче через суд конфіскувати два літаки компанії РФ

Мін’юст хоче через суд конфіскувати два літаки компанії РФ

Укрінформ
Міністерство юстиції України подало до Вищого антикорупційного суду позов про застосування санкції у вигляді стягнення у дохід держави двох літаків російської компанії «Ільюшн Фінанс Ко.».

Як передає Укрінформ, про це повідомила пресслужба Мін’юсту у Фейсбуці.

«Міністерство юстиції подало до Вищого антикорупційного суду черговий позов про застосування санкції у виді стягнення активів в дохід держави. Мін'юст просить застосувати санкцію, передбачену пунктом 1-1 частини 1 статті 4 ЗУ «Про санкції», до АТ «Ільюшн Фінанс Ко.»», - ідеться в повідомленні.

У міністерстві зазначають, що АТ «Ільюшн Фінанс Ко.» є спеціалізованою компанією, що входить до складу державної корпорації «Ростех» та відповідає за функціональний напрямок в сфері лізингу, управління обслуговування та продажу літаків, виготовлених на російських авіаційних заводах.

За інформацією Мін’юсту, до початку та під час повномасштабного вторгнення РФ в Україну АТ «Ільюшн Фінанс Ко.» системно співпрацює з вищим політичним керівництвом Росії та бере участь в матеріально-технічному забезпеченні збройній агресії РФ, а також сприяє вищому політичному керівництву Росії в протидії санкційним обмеженням, які були застосовані до РФ через розв’язання агресивної війни проти України.

Уточнюється, що предметом стягнення в дохід держави є два середньомагістральні пасажирські літаки Ан-148-100Е.

Читайте також: Україна хоче конфіскувати активи компанії, пов’язаної з російським букмекером 1xBet

Як повідомлялося, на початку грудня 2023 року Міністерство юстиції подало позов до Вищого антикорупційного суду про застосування санкцій до чотирьох колаборантів з Херсонської області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-