У Росії на тлі ударів безпілотників по НПЗ різко зросли ціни на бензин - ЗМІ

У Росії на тлі ударів безпілотників по НПЗ різко зросли ціни на бензин - ЗМІ

Укрінформ
На Санкт-Петербурзькій міжнародній товарно-сировинній біржі у Росії ціна на бензин перевищила 60 тисяч рублів ($657) за тонну, що є максимумом з кінця вересня 2023 року, коли ціни на бензин у РФ почали знижуватися після введення тимчасового ембарго на експорт палива.

Про це передає Укрінформ із посиланням на проєкт Радіо Свобода «Крим.Реалії».

Зазначається, що 1 березня 2024 року в Росії знову запроваджено заборону на експорт палива, проте бензин на біржі продовжує дорожчати. Ціна автомобільного пального зростає на тлі атак безпілотників на великі нафтопереробні заводи у Росії, через які вони змушені зупиняти роботу.

Джерело журналістів на паливному ринку вважає, що зростання біржових цін викликане лише побоюваннями щодо балансу попиту та пропозиції через проблеми з роботою НПЗ. Масштаб завданих підприємствам збитків незрозумілий. Якщо з'ясується, що пошкоджено первинні установки з переробки нафти, то скоротиться випуск не лише бензину різних марок, а й дизельного пального. «Ситуація для ринку потенційно серйозна, тому покупці страхуються, закуповуючи товар», - підсумувало джерело.

Читайте також: Атаки на три НПЗ зупинили 12% нафтопереробних потужностей Росії - Bloomberg

Як повідомлялося, 12 березня в Росії через атаку дронів сталася пожежа на Нижегородському НПЗ, наступного дня безпілотники вдарили по Рязанському та Новошахтинському нафтопереробних заводах. Раніше через атаки та виходи з ладу обладнання з початку 2024 року на позапланові ремонти зупинялися й інші нафтопереробні підприємства – Волгоградський та Туапсинський НПЗ. Також зупинявся Ільський НПЗ, проте невдовзі він повернувся до штатної роботи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-