У МВФ назвали ключові умови для продовження програми EFF для України

У МВФ назвали ключові умови для продовження програми EFF для України

Фото
Укрінформ
Головними умовами наступного етапу програми EFF для України та виділення їй подальшого фінансування є посилення БЕБ, перегляд податкових пільг та реалізація інших реформ щодо зміцнення врядування та фіскальної політики.

Про це заявив у четвер під час пресконференції в Вашингтоні у відповідь на запитання Укрінформу глава Місії МВФ в України Гевін Грей.

«Майже завжди структурні реформи у таких обставинах, як у вас (в умовах війни – ред.), є складними. Але, якщо враховувати рівень відданості, ми очікуємо, що українська влада їх досягне»,- зауважив представник Фонду.

У цьому контексті він акцентував, що за рік від початку роботи поточної програми EFF, українська влада продемонструвала відданість у проведенні реформ, які на початку могли здаватися нездійсненими.

Грей зазначив, що чинна програма МВФ передбачає проведення цього року низки реформ для зміцнення врядування, а також підтримки фіскальної політики.

«Я би особливо підкреслив необхідність ухвалення законодавства щодо зміцнення Бюро економічної безпеки»,- зауважив представник МВФ.

Він уточнив, що це, за планами програми, має бути реалізовано до кінця червня.

Крім того, за його словами, важливо провести роботу щодо перегляду податкових пільг в Україні.

«Я думаю, що обидві ці реформи, безумовно, відіграватимуть важливу роль у зміцненні фінансового управління та підтримки фіскальної траєкторії, що буде важливим у рамках EFF»,- зазначив Грей.

Читайте також: МВФ очікує імплементації реформи корпоративного управління в Україні

Крім того, за його словами, Фонд маємо дуже активну програму взаємодії з українською стороною, щоб допомогти владі посилити управління державними інвестиціями. Для цього визначений структурний маяк, що має бути виконаний до грудня.

Грей додав, що Фонд, вочевидь, підтримує Україну також через розвиток потенціалу, щоби допомогти їй досягти поставлених цілей.

Як повідомляв Укрінформ, Виконавча рада МВФ в четвер провела засідання щодо третього перегляду Програми розширеного фінансування (EFF) для України та схвалила виділення наступного траншу за програмою у розмірі $880 мільйонів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-