Укренерго врятувало половину обладнання підстанцій завдяки пасивному захисту

Укренерго врятувало половину обладнання підстанцій завдяки пасивному захисту

Ексклюзив
Укрінформ
НЕК "Укренерго" продовжить розбудову систем пасивного захисту підстанцій, адже під час останніх масованих атак ворога завдяки їм вдалося врятувати не менше половини обладнання.

Про це в коментарі Укрінформу заявив голова правління компанії Володимир Кудрицький.

"Захист себе виправдав, врятували не менше половини об'єктів від руйнування протягом цієї серії атак", - сказав Кудрицький.

Крім того, Укренерго планує й далі нарощувати системи пасивного захисту.

"Це не одноразовий процес, і не швидкий. Це величезні конструкції, облаштування яких вимагає величезних і фінансових, і людських ресурсів", - пояснив очільник компанії.

Він також повідомив, що блокування польського кордону не має критичного впливу на постачання обладнання для Укренерго.

Читайте також: Кудрицький - про захист від ударів РФ: Треба будувати сотні маленьких електростанцій

"Не буду говорити за всіх колег з енергетичного сектору, буду говорити тільки за Укренерго. Наші контракти здебільшого виконуються без затримок на кордоні", - зазначив Кудрицький.

За його словами, після останньої серії масованих атак Укренерго збільшило обсяг своїх замовлень, щоб компенсувати пошкоджене внаслідок ударів обладнання. Компанія має змогу постійно й ритмічно поповнювати свої запаси для проведення відновлювальних робіт.

Як повідомлялося, із 22 березня Росія поновила масовані атаки на українську енергетичну інфраструктуру. Через ракетні та дронові удари постраждали теплоелектростанції, ДніпроГЕС та високовольтні підстанції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-