На весняних зустрічах МВФ і Світового банку окрему увагу приділять Україні

На весняних зустрічах МВФ і Світового банку окрему увагу приділять Україні

Укрінформ
Учасники весняних зустрічей МВФ і Світового банку у Вашингтоні обговорять фінансову ситуацію в Україні та необхідні кроки для продовження її підтримки.

Про це повідомила директор Департаменту з питань комунікацій МВФ Джулія Козак, передає кореспондент Укрінформу.

«Ми очікуємо дискусій під час весняних зустрічей (МВФ і Світового банку – ред.) для обговорення ситуації, у якій опинилася Україна, а також критичної важливості своєчасного забезпечення бюджетної підтримки для України», - зауважила представниця Фонду.

Вона уточнила, що програмою зустрічей передбачено проведення круглого столу за участю профільних міністрів із різних країн та представників міжнародних фінансових інституцій.

Коментуючи питання боргу України, представниця МВФ зауважила, що він визнаний прийнятним на перспективній основі, однак за кількох умов. Насамперед ідеться про необхідність продовження бюджетної консолідації, на що націлена програма МВФ для України. Ще одна умова передбачає продовження пільгового фінансування української економіки. Крім того, вона наголосила на важливості реструктуризації двосторонніх боргів та зовнішнього комерційного боргу України. За її словами, це не включає багатосторонні борги, у тому числі за кредитами МВФ.

Козак підкреслила, що українська економіка демонструє надзвичайну стійкість, хоча через війну перспективи для неї залишаються вкрай невизначеними. У цьому контексті представниця Фонду висловила очікування щодо подальшої співпраці з Україною зі збереження макроекономічної та фінансової стабільності, впровадження реформ і створення основи для потужної економки зі сталим зростанням.

Читайте також: Ракетні удари РФ можуть вплинути на макроекономічні прогнози для України - МВФ

Як повідомляв Укрінформ, МВФ і Світовий банк двічі на рік проводять зустрічі за участю глав урядів, профільних міністерств, центробанків, а також членів парламентів та представників громадянського суспільства країн-членів. Весняні зустрічі цього року пройдуть у Вашингтоні з 15 по 20 квітня. У їх роботі очікується участь і української урядової делегації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-