Законопроєкт про перезавантаження БЕБ пройшов перше читання

Законопроєкт про перезавантаження БЕБ пройшов перше читання

Укрінформ
Верховна Рада ухвалила у першому читанні законопроєкт про перезавантаження Бюро економічної безпеки.

Про це повідомив народний депутат України із парламентської фракції «Голос» Ярослав Железняк у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Рада проголосувала у першому читанні законопроєкт про перезавантаження БЕБ», - йдеться в повідомленні.

За словами Железняка, законопроєкт підтримали 264 народні депутати.

Як повідомлялось, профільний комітет Верховної Ради рекомендував парламенту ухвалити нову редакцію законопроєкту №10439 щодо вдосконалення роботи БЕБ у повторному першому читанні. Даний документ передбачає, зокрема, відбір і подання на розгляд Прем’єр-міністра України не більше двох кандидатур на посаду директора БЕБ. Друга новація - визначено перші строки для незалежних оцінок ефективності діяльності БЕБ (після завершення першого і третього року на посаді директора Бюро економічної безпеки України, призначеного в порядку, передбаченому цим законом). Третє - передбачається доопрацьований механізм атестації працівників БЕБ, яка проводиться не пізніше ніж через 12 місяців з дня призначення на посаду нового директора Бюро. Четверте - директор БЕБ, призначений в порядку, передбаченому цим законом, формує нову дисциплінарну комісію.

Читайте також: Кабмін призначив нового очільника БЕБ

У січні 2024 року Кабінет міністрів зареєстрував у Верховній Раді два законопроєкти щодо перезавантаження роботи Бюро економічної безпеки. Перший з них, законопроєкт №10439, розроблений на виконання зобов'язань із фіскальних структурних реформ, передбачених меморандумами з МВФ від 24 березня 2023 року та від 19 червня 2023 року, з метою удосконалення правових засад діяльності БЕБ.

Другий законопроєкт - №10440 «Про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу України та інших законодавчих актів щодо удосконалення роботи Бюро економічної безпеки України».

Фото: БЕБ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-