Обмеження на постачання електрики діють у двох областях

Обмеження на постачання електрики діють у двох областях

Укрінформ
Станом на 11 квітня 2024 року обмеження постачання електрики діють на Харківщині для всіх категорій споживачів, на Дніпропетровщині - для промисловості.

Як передає Укрінформ, про це повідомила пресслужба НЕК "Укренерго" у Фейсбуці.

"Сьогодні вночі російський БпЛА завдав пошкоджень обладнанню на одній з підстанцій Укренерго на Дніпропетровщині. Частково знеструмлювались побутові та окремі промислові споживачі. На ранок без енергопостачання залишаються 507 побутових та 28 юридичних споживачів. Триває процес відновлення енергоживлення", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що з 06:25 на Харківщині застосовані аварійні відключення; знеструмлено близько 210 тис. споживачів. В інших регіонах обмежень на споживання для побутових споживачів не застосовували.

На Криворіжжі продовжують діяти ліміти споживання для промислових споживачів.

Після ремонту в роботу повернувся один блок на тепловій електростанції, зазначили в Укренерго.

Вчора для підтримки збалансованої роботи енергосистеми з 10:00 до 16:30 обмежувалася робота об’єктів ВДЕ, по потужності до 1 944 МВт в окремі години.

За інформацією компанії, вчора через активну роботу електростанцій на ВДЕ в енергосистемі був надлишок електроенергії. На запит Укренерго польський оператор PSE з 11:00 до 16:00 надавав аварійну допомогу, терміново купуючи надлишки української електроенергії загальним обсягом 800 МВт-год.

Натомість у години вечірнього максимуму диспетчерський центр Укренерго з 19:00 до 22:00 залучав аварійну допомогу від операторів енергосистем Польщі, Словаччини, Румунії загальним обсягом 1800 МВт-год.

У ранкові та вечірні години імпорт електроенергії відбувається з Румунії, Словаччини, Угорщини, Молдови загальним обсягом 4 750 МВт-год., із максимальною потужністю в окремі години до 1 050 МВт.

Експорт відбувається в денні години максимальної активності електростанцій на ВДЕ та нічні години мінімального споживання до Угорщини, Словаччини, Румунії, Молдови; загальний обсяг - 2 200 МВт-год., із максимальною потужністю в окремі години до 367 МВт.

Читайте також: Державний трейдер вдвічі збільшив імпорт електрики для підтримки енергосистеми України

Як повідомлялось, через російську атаку у ніч на 11 квітня пошкоджені підстанції НЕК "Укренерго" та електростанції у п'яти областях. Зокрема, постраждало обладнання двох ТЕС компанії ДТЕК. На Київщині знищена Трипільська ТЕС.

У години добового максимуму споживання з 19:00 до 21:00 Диспетчерський центр Укренерго закликає обмежити користування потужними енергоємними приладами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-