Кабмін зареєстрував новий індустріальний парк

Кабмін зареєстрував новий індустріальний парк

Укрінформ
Кабінет Міністрів вніс до відповідного реєстру індустріальний парк «BORSCHIV», що на Тернопільщині.

Як передає Укрінформ, таке рішення уряд ухвалив 23 квітня 2024 року, повідомляє пресслужба Міністерства економіки.

«Ми запускаємо програму розвитку індустріальних парків, цього року у держбюджет на її виконання закладено 1 мільярд гривень. Комплексний підхід до підтримки та сприяння ініціативам щодо створення парків, зокрема, місцевої влади дозволить вирішувати одночасно цілу низку питань: створення робочих місць, розвиток економіки на місцях, збільшення надходжень до бюджетів усіх рівнів», - зазначив заступник міністра економіки України Віталій Кіндратів.

Зазначається, що створення індустріального парку «BORSCHIV» ініційовано Борщівською міською радою. Передбачається, що на території парку площею 30 га працюватимуть підприємства з виробництва борошна і круп, олії, білкових сумішей, борошняних продуктів, напівфабрикатів (у тому числі хлібобулочних напівфабрикатів тривалого зберігання), виробництва плодово-ягідної продукції, м’ясних та молочних продуктів, переробки та фасування овочів, фруктів, ягід.

На території парку також здійснюватиметься переробка лікарських трав. Продукція такого виробництва надалі використовується в фармацевтичній, парфумерно-косметичній, харчовій, лікеро-горілчаній промисловості.

Читайте також: У Раді розповіли, як іде облаштування чотирьох індустріальних парків на Хмельниччині

Учасниками парку також будуть підприємства, що спеціалізуються на виробництві будівельних матеріалів, виробів з гіпсу, гіпсокартону, будівельних сумішей, виготовлення виробів з дерева, меблів тощо.

Як повідомлялося, до реєстру індустріальних парків разом з «BORSCHIV» включено вже 78 індустріальних парків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-