Україна синхронізувала спільні кроки з учасниками CEF щодо розвитку транспортного сполучення

Україна синхронізувала спільні кроки з учасниками CEF щодо розвитку транспортного сполучення

Укрінформ
Україна представила проєкти для розвитку пунктів пропуску, автомобільного та залізничного сполучення в межах програми Connecting Europe Facilities (CEF).

Про це у Фейсбуці повідомив заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач за підсумками засідання керівного комітету програми CEF, передає Укрінформ.

«Особливістю CEF є розробка та подача спільних проєктних заявок з сусідніми країнами. Тому на зустрічі синхронізували спільні проєкти з Румунією, Молдовою, Словаччиною, Угорщиною та Польщею для підготовки заявок на 2024 рік», - йдеться в повідомленні.

Так, Україна презентувала кілька проєктів для розвитку пунктів пропуску, автомобільного та залізничного сполучення. У першу чергу йдеться про ті проєкти, які стосуються мережі TEN-T, наприклад розвиток пункту пропуску “Ягодин – Дорогуськ”, зокрема побудова ще одного мосту. Також пріоретизуємо розбудову пункту пропуску “Дякове – Халмеу” та будівництво “Біла Церква – Сігету Мармацієй”, “Біла Криниця – Клімеуць”.

Обговорили учасники і питання розбудови залізничного сполучення, зокрема електрифікації дільниць, реконструкції колій та розширення залізничної мережі.

Читайте також: Україна та Угорщина погодили відкриття нового пункту пропуску

CEF – Connecting Europe Facilities – програма, що дозволяє співфінансувати інфраструктурні проєкти за рахунок коштів ЄС для покращення транспортного сполучення та логістики.

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів ухвалив рішення, що дозволить відкрити новий українсько-румунський пункт пропуску «Біла Церква – Сігету Мармацієй».

Фото: Сергій Деркач / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-