До Судану доправили чергову партію українського зерна

До Судану доправили чергову партію українського зерна

Фото
Укрінформ
Цього тижня ініціатива «Зерно з України», суданські партнери та Всесвітня продовольча програма ООН доправили чергову партію українського зерна до Судану.

Про це у соцмережі Х повідомив Президент України Володимир Зеленський, передає Укрінформ.

«Цього тижня ініціатива «Зерно з України», наші суданські партнери та Всесвітня продовольча програма ООН доправили чергову партію українського зерна до Судану, що дасть змогу щомісяця надавати допомогу 2 мільйонам людей, які стикаються з гострим голодом і відсутністю продовольчої безпеки», – зазначив Президент.

За його словами, Україна продовжує підтримувати суданський народ, навіть коли сама захищається від російської агресії.

«Це наш керівний принцип: ми не лише шукаємо допомоги від світу, а й допомагаємо іншим у світі. Ініціатива #GrainFromUkraine продовжить доправляти нові вантажі до більшої кількості країн, щоб пом'якшити продовольчу кризу та допомогти тим, хто цього потребує», – зауважив глава держави.

Він додав, що продовольча безпека є важливим компонентом Української формули миру, і закликав всі країни приєднатися до її реалізації та взяти участь у майбутньому Саміті миру у Швейцарії.

«Ми також закликаємо всі країни засудити терористичні атаки Росії на українське сільське господарство, портову інфраструктуру та свободу судноплавства в Чорному морі», - сказав Зеленський.

Російські удари вже пошкодили або зруйнували 215 об'єктів портової інфраструктури в Одеській області, поінформував глава держави. «Попри ці складні обставини, Україна продовжує відправляти вантажі, зокрема життєво необхідне продовольство, до країн світу, серед іншого в Африку та Азію. Так, у межах ініціативи «Зерно з України» до низки країн, включно із Сомалі, Ефіопією, Кенією, Єменом і Суданом, доправляються критично важливі гуманітарні вантажі», – зазначив Зеленський.

Читайте також: Зеленський: Україна разом із ООН опрацьовують нові маршрути для Grain from Ukraine

Як повідомляв Укрінформ, гуманітарна ініціатива «Зерно з України» започаткована у 2022 році, ця програма надає вкрай необхідні продовольчі товари країнам Африки, Азії та Близького Сходу, населення яких зіштовхується з голодом та потенційним голодом. У співпраці зі Всесвітньою продовольчою програмою ООН понад 30 країн та міжнародних організацій приєдналися до України в реалізації цієї ініціативи, і до кінця 2023 року понад 170 тисяч тонн зерна було доставлено до країн з найскладнішою продовольчою ситуацією, включаючи Ефіопію, Сомалі, Кенію та Ємен.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-