Єврокомісія і Україна перейшли до наступного етапу зустрічей з фітосанітарної політики

Єврокомісія і Україна перейшли до наступного етапу зустрічей з фітосанітарної політики

Фото
Укрінформ
Європейська комісія розпочала наступний етап роз’яснювальних зустрічей з українськими представниками щодо здійснення офіційного скринінгу у сфері санітарних та фітосанітарних заходів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство аграрної політики та продовольства

"У Брюсселі розпочався наступний етап роз’яснювальних зустрічей з українськими представниками щодо здійснення офіційного скринінгу, цього разу в рамках переговорного розділу 12 «Продовольча безпека, ветеринарна та фітосанітарна політика». Обговорення триватиме 29 та 30 квітня", - йдеться у повідомленні.

Заступник міністра аграрної політики та продовольства Віталій Головня, який очолює українську делегацію, подякував Євросоюзу за послідовну і непохитну підтримку України. Він зазначив, що державна політика України в сфері санітарних та фітосанітарних заходів базується на кількох принципах. Це безпечність харчових продуктів, здоров’я і захист рослин та здоров’я і благополуччя тварин.

«Головна стратегічна мета у сфері санітарних та фітосанітарних заходів до 2030 року - формування України як надійного виробника та експортера безпечної та здорової сільськогосподарської та харчової продукції», - зазначив Головня.

Як повідомлялось, Європейська комісія 25-26 квітня провела перші роз’яснювальні зустрічі з українськими представниками щодо здійснення офіційного скринінгу в межах переговорного розділу 11 «Сільське господарство та розвиток сільських територій».

Читайте також: Єврокомісія ініціювала розслідування державних закупівель медобладнання в Китаї

Роз'яснювальні зустрічі Єврокомісії – це частина процесу перевірки відповідності законодавства України, як країни-кандидата до права ЄС.

Установча зустріч із започаткування скринінгу (оцінки відповідності) українського законодавства праву ЄС відбулась 25 січня 2024 року.

У кінці травня запланована зустріч по розділу Рибництво.

Перше фото – Irina Starikova/Shutterstock, всередині тексту – Мінагрополітики

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-