Пошкодження мереж: обмеження електропостачання діє лише на Харківщині та Криворіжжі

Пошкодження мереж: обмеження електропостачання діє лише на Харківщині та Криворіжжі

Укрінформ
Станом на 1 травня в енергосистемі через ушкодження магістральних мереж застосовуються обмеження електропостачання для промисловості на Криворіжжі та обмеження для побутових споживачів на Харківщині.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба компанії у Фейсбуці.

"Наразі в енергосистемі наявні тільки мережеві обмеження. Причина їх застосування – пошкодження обладнання магістральних мереж російськими дронами та ракетами. Протягом доби обмеження споживання діють на Харківщині. На ранок там знеструмлено близько 203 тисяч побутових споживачів. Також цілодобово обмежено споживання для промисловості на Криворіжжі", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що 1 травня станом на 09:30 споживання електроенергії тримається на рівні попереднього дня. У вівторок робота станцій на ВДЕ обмежувалася з 10:00 до 18:30 через виникнення надлишку електроенергії в енергосистемі.

Читайте також: Експерт радить українцям розумне обмеження споживання електроенергії влітку

Імпорт електроенергії 1 травня запланований протягом майже всієї доби (за виключенням денних годин) з Румунії, Словаччини, Угорщини, Молдови загальним обсягом 11 159 МВт-год.

Як повідомлялося, в окремі вечірні години в енергосистемі зберігається дефіцит потужності, водночас вдень через активність електростанцій на відновлюваних джерелах спостерігається профіцит.

Фото: ДТЕК

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-