Заборона США імпорту російського урану: Галущенко пояснив, чому це важливо для України

Заборона США імпорту російського урану: Галущенко пояснив, чому це важливо для України

Укрінформ
Міністр енергетики України Герман Галущенко впевнений, що заборона імпорту російського урану у США стане кроком до запровадження санкцій проти «Росатома».

Як передає Укрінформ, про це він повідомив у Фейсбуці.

«Впевнений, що рішення заборони імпорту урану стане початком подальшої відмови від співпраці з терористом, який не має права продавати цивілізовані технології, кошти з яких використовує на варварську війну з цивільними громадянами України», - написав міністр.

Галущенко наголосив, що це рішення дозволить прискорити розвиток саме американської уранової промисловості.

«Це потужний сигнал усьому цивілізованому світу про неможливість подальшої співпраці в атомній та урановій галузях з країною-терористом, яка поставила під ядерну загрозу весь світ. І це черговий рішучий крок до санкцій проти «Росатому», який фактично фінансує війну проти України», - вважає міністр.

Читайте також: В Україні оголосили підозру заступнику гендиректора Росатома за розграбування ЧАЕС

Як повідомляв Укрінформ, Сенат США проголосував у вівторок за проєкт закону про заборону імпорту збагаченого урану з Росії, направивши його на підпис президентові Джо Байдену.

Міністри енергетики Групи семи (G7) погодилися працювати над зменшенням своєї залежності від російської продукції, «пов’язаної з цивільною ядерною енергетикою», у той час як великі індустріально розвинені країни намагаються перезавантажити свої енергетичні плани, ізолюючи Москву.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-