Свириденко закликала партнерів купувати українську техніку для розмінування

Свириденко закликала партнерів купувати українську техніку для розмінування

Укрінформ
Україна закликає партнерів закуповувати техніку та обладнання на потреби протимінної діяльності в українських виробників.

Про це заявила на III засіданні секторальної робочої групи «Гуманітарне розмінування» (СРГ) співголова групи, перший віцепрем’єр-міністр України – міністр економіки Юлія Свириденко, передає Укрінформ з посиланням на пресслужбу міністерства.

«Пріоритетом для нас сьогодні є розвиток українського виробництва техніки та обладнання для розмінування. Економічна політика «Зроблено в Україні», яку реалізує уряд, є надзвичайно актуальною в тому числі для сфери протимінної діяльності. Локалізація та розвиток вітчизняного виробництва техніки та обладнання не лише сприятимуть швидшому вирішенню масштабних завдань з очищення території України. Це важливо, як внесок в економічне зростання", - зазначила Свириденко.

За її словами, Україна закликає партнерів під час закупівель техніки та обладнання для потреб протимінної діяльності в нашій країні та за наявності альтернатив віддавати перевагу саме українській продукції.

Як йшлося під час засідання СРГ, ця позиція України має підтримку серед партнерів.

Учасники засідання обговорили весь комплекс питань у сфері протимінної діяльності в Україні. Ключова увага приділялася питанням посилення координації між усіма учасниками процесу.

Як підкреслила Свириденко, важливою залишається синхронізація планів України та донорів. Зараз на фінальному етапі ухвалення Стратегії протимінної діяльності, триває робота над операційним планом, який міститиме конкретні та детальні завдання з виконання стратегії.

Читайте також: Зібрана в Україні легка машина для розмінування MV-4 отримала сертифікат відповідності

Як повідомлялося, СРГ «Гуманітарне розмінування» створена у вересні 2023 року. Співголовами СРГ є перший віцепрем’єр-міністр – міністр економіки Юлія Свириденко, координаторка системи ООН в Україні, гуманітарна координаторка Деніз Браун та посол Японії в Україні Кунінорі Мацуда. У роботі СРГ «Гуманітарне розмінування» беруть участь представники близько 50 країн-партнерів та міжнародних організацій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-