Письменники закликають українців відповідально обирати президента

Письменники закликають українців відповідально обирати президента

Фото
Укрінформ
Українським громадянам необхідно відповідально поставитися до вибору президента у день голосування 31 березня, оскільки від цього вибору залежить майбутнє України.

Про це на прес-конференції в Укрінформі заявив голова Національної спілки письменників України Михайло Сидоржевський.

“Якщо коротко говорити про позицію письменників, зокрема, в контексті позиції гуманітарного середовища, позиція Національної спілки письменників України буде озвучена у відозві, яка готується і буде найближчими днями оприлюднена в ЗМІ. Її підписали низка провідних письменників наших, і в ній йдеться про занепокоєність ситуацією, пов'язаною з президентськими виборами... Йдеться про європейське демократичне майбутнє України, про кардинальний вибір, який ми маємо зробити на президентських виборах. Від цього вибору залежить, без перебільшення, майбутнє України”, - зазначив Сидоржевський.

Прес-конференція на тему: "Спроба дестабілізації ситуації у державі через вибори Президента України" / Фото: Тарасов Володимир, Укрінформ

На його думку, цьогорічні вибори президента багато в чому є унікальними, - і через велику кількість кандидатів, і через те, що ці вибори відбуваються в умовах війни із зовнішнім агресором — РФ тощо.

“Письменники звертаються до українських громадян із закликом власне включити голову і подивитися, зокрема, і на те, що було зроблено за останні 5 років, на здобутки”, - наголосив голова Національної спілки.

Він уточнив, що серед здобутків, зокрема, є те, що в Україні армія стає сильнішою щодня, також це отримання безвізового режиму, створення єдиної помісної церкви, позбавлення газової залежності від Росії тощо.

Читайте також: Порошенко: Деякі учасники телешоу в патріотичному камуфляжі озвучують кремлівські фейки

Сидоржевський підкреслив, що в питанні майбутніх виборів президента “йдеться про цивілізаційний, геополітичний вибір, у якому напрямку буде рухатися Україна після виборів: чи (це буде — ред.) Україна демократичного, цивілізованого світу, чи (вона — ред.) знову опиниться в пащі “руського миру” в складі так званого Тайожного союзу”.

“Вага цих виборів надзвичайно висока. Закликаємо, звертаємося до українських громадян - проявити громадянську мудрість, і зробити правильний вибір, беручи до уваги ситуацію, загрози, які стоять перед Українською державою. Українські громадяни, роблячи свій вибір на цих виборах, роблять вибір не лише обираючи Президента, а й обираючи майбутнє для себе, своїх дітей і онуків”, - резюмував Сидоржевський.

Як повідомлялося, 31 березня відбудуться вибори Президента України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-