Виборчі порушення: відкрили вже 187 справ, оголосили 25 підозр

Виборчі порушення: відкрили вже 187 справ, оголосили 25 підозр

Укрінформ
Загалом з початку передвиборчої кампанії відкрито 187 кримінальних проваджень за фактами порушень, пов'язаних із виборчими перегонами.

Про це повідомляє департамент комунікації Національної поліції України.

“Слідчі підрозділи розпочали 187 кримінальних проваджень за фактами правопорушень, пов’язаних з виборчим процесом”, - йдеться у повідомленні.

Зокрема, 83 справи стосуються порушень виборчого законодавства, а ще 104 кримінальні провадження – пов’язані із проведенням виборчої кампанії.

Зазначається, що 25 особам повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, пов’язаних з виборчим процесом, також складено 584 адмінпротоколи.

Уточнюється, що всього з початку передвиборчої кампанії до поліції надійшло 3 468 тисячі повідомлень про порушення у виборчій сфері.

Читайте також: Поліція попереджає, що селфі та стрім з виборчої кабінки у день голосування заборонені

“Найбільше виявлено порушень у виборчій сфері у місті Києві, зокрема 436 фактів, в Дніпропетровській області – 343 факти та 218 порушень – в Донецькій області. Здебільшого зазначені факти пов’язані з незаконною агітацією (1907), підкупом виборців (473), хуліганством (260) та пошкодженням майна (88)”, - повідомили у поліції.

За даними поліції, всього за минулу добу на території держави зареєстровано 104 повідомлення про події, пов’язані з виборами, слідчими розпочато шість кримінальних проваджень.

Так, 19 березня до поліції Чернігівської області надійшло два повідомлення щодо перешкоджання здійсненню виборчого права. Слідчим відділом розпочаті кримінальні провадження ч.1 ст. 157 Кримінального кодексу України.

Також до чергової частини Нацполіції в Тернопільській області надійшло повідомлення щодо хуліганських дій. Наразі розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст. 296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України.

“Ще два повідомлення надійшли до Національної поліції щодо підкупу виборців у місті Києві. Відтак розпочаті кримінальні провадження за ч.4 ст. 160 (Підкуп виборця, учасника референдуму) Кримінального кодексу України”, - уточнили у поліції.

У відомстві також нагадали, що у Львівській області із заявою про вчинення правопорушення до поліції звернулась громадянка, котру без її згоди висунули на посаду голови ДВК, підробивши заяву. Слідчими розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст. 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання) Кримінального кодексу України.

Як повідомлялося, 31 грудня 2018 року в Україні стартувала кампанія чергових виборів Президента, призначених на 31 березня 2019 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-