На виборах лідирують Зеленський і Порошенко, Тимошенко – третя

На виборах лідирують Зеленський і Порошенко, Тимошенко – третя

Опитування
Укрінформ
Якби вибори Президента України відбувалися найближчої неділі, то до другого туру вийшли б Володимир Зеленський та Петро Порошенко.

Про це свідчать результати загальнонаціонального дослідження, проведеного Центром соціальних та маркетингових досліджень «Социс» разом з Інститутом стратегічних досліджень та прогнозів «Янус» з 9 по 14 березня 2019 року. Згідно з дослідженням, найбільшу підтримку населення серед тих, хто візьме участь у голосуванні, отримали б Зеленський (20,5%) і Порошенко (13,3%). За Юлію Тимошенко готові віддати свій голос 9,5% респондентів. За Юрія Бойка готові проголосувати 6,9%, за Анатолія Гриценка та Олега Ляшка – 6,2% та 4,1% відповідно.

Загалом, близько 25,7% виборців на даний момент ще не знають, за кого голосувати (серед тих, хто піде на вибори).

Близько 77,4% українців стверджують, що обов’язково будуть голосувати на майбутніх виборах Президента України 31 березня. Вагаються у своїх намірах прийти на виборчі дільниці в день голосування 12,1% опитаних. Близько 10,6% респондентів впевнені, що не будуть голосувати.

Найбільш імовірними переможцями виборів більша частина респондентів вважає Порошенка (25,5%) або Зеленського (25,1%). Показник віри в перемогу Тимошенко майже вдвічі менший – 12,5%. Решта кандидатів отримали дуже низькі відсотки за показником «ймовірний переможець виборів».

Читайте також: Понад 82% українців готові проголосувати на президентських виборах

У ході дослідження респондентам також ставилося запитання щодо голосування за політичні партії на виборах до парламенту. Найвищі відсотки отримали партії лідерів президентських перегонів: партія «Слуга народу» (18,1%), БПП (10,7%) та ВО «Батьківщина» (9,9%). Окрім даних партій, шанси потрапити до парламенту мають Опозицiйна платформа «За життя» (8,1%), «Громадянська позиція» (6,2%) та Радикальна партія Олега Ляшка (4,5%).

Центр соціальних та маркетингових досліджень «Социс» разом з Інститутом стратегічних досліджень та прогнозів «Янус» провів загальнонаціональне дослідження з 9 по 14 березня 2019 року. Вибірка: 2 000 респондентів в усіх областях України (без врахування населення АР Крим та окупованих територій Донецької та Луганської областей). Вибірка репрезентативна для населення України віком від 18 років за такими показниками, як стать, вік, тип поселення та область проживання. Статистична похибка дослідження: +/– 2,1%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-