ЦВК відмовила ОБСЄ у реєстрації росіян спостерігачами на виборах

ЦВК відмовила ОБСЄ у реєстрації росіян спостерігачами на виборах

Укрінформ
Центральна виборча комісія відмовила Бюро демократичних інститутів і прав людини ОБСЄ у реєстрації 24 громадян Російської Федерації міжнародними спостерігачами на чергових виборах Президента України 31 березня.

Про це йдеться у переданому Укрінформу повідомленні ЦВК.

“Комісія відмовила вказаній організації (БДІПЛ ОБСЄ - ред.) в реєстрації офіційними спостерігачами на чергових виборах Президента України 24 осіб, які є громадянами Російської Федерації”, - ідеться в повідомленні.

У Центрвиборчкомі поінформували, що до них надійшло звернення Бюро демократичних інститутів і прав людини Організації з безпеки та співробітництва в Європі разом з іншими документами щодо реєстрації офіційних спостерігачів на чергових виборах Президента України.

Читайте також: ЦВК зареєструвала вже більше 1000 міжнародних спостерігачів

“Як вбачалося з поданих анкет, ксерокопій паспортів осіб, яких запропоновано зареєструвати офіційними спостерігачами від вказаної організації, 24 особи серед запропонованих 684 є громадянами Російської Федерації, які згідно із вимогами закону не можуть бути офіційними спостерігачами”, - підкреслили в ЦВК.

У Центрвиборчкомі наголосили, що згідно з відповідними нормами закону України "Про вибори Президента України", офіційним спостерігачем, зокрема від міжнародних організацій, не може бути особа, яка є громадянином (підданим) держави, визнаної Верховною Радою України державою-агресором або державою-окупантом.

У ЦВК нагадали, що Верховна Рада визнала Російську Федерацію державою-агресором.

Як повідомлялося, що Бюро з демократичних інститутів і прав людини ОБСЄ внесло до списку пропонованих короткострокових спостерігачів на чергових виборах Президента Україні 24 громадян РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-